Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

VIDEO Briljantan preokret Uniteda, Fulham izvukao bod na Emiratesu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.08.23. | 17:51

Nottingham je već nakon četiri minute imao 2-0, ali nije uspio obraniti niti bod.

Već nakon četvrte minute ogleda na Old Traffordu, dobrom dijelu publike je kroz glavu prostrujala misao kako bi bilo najbolje zaputiti se prema izlazu. Izbjeći gužvu i novi debakl svog kluba. Jer, gostujući Nottingham Forest je pogocima Awoniyija i Bolyja je istisnuo svu pozitivnu energiju s Teatra snova, dovevši Šumare u komotnu poziciju na samom startu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No onda su, malo po malo, igrači Erika ten Haga počeli djelovati kao skupocjena momčad, a ne kao hrpa igrača koja se prvi puta upoznala tek na zagrijavanju. Pa je u 17. minuti Eriksen smanjio rezultat na asistenciju Rashforda.

Crvenim vragovima je pomogla i nova postavka igra Šumara koji su, valjda i sami iznenađeni velikim vodstvom na samom početku, zasjeli u niski blok i do kraja utakmice uglavnom pokušavali grčevito obraniti prednost.

Zaprijetili su na startu drugog dijela, ali United je bio taj koji je stigao do izjednačenja. Fernandes je po travnjaku odigrao paralelnu loptu za Rashforda iz slobodnjaka, ovaj je pričekao ulazak Portugalca u kazneni prostor i vratio mu loptu, a kapetan Uniteda je zatim glavom na zicer spustio loptu Casemiru koji je poravnao na 2-2 u 52. minuti.

Nastavio je United nasrtati prema protivničkim vratima, igralo se uglavnom na jednoj polovici, no bez pogodaka. Onda se u 67. minuti Fernandes lukavo ubacio iza leđa obrane Foresta, činilo se kako će izaći oči u oči s vratarom Turnerom, međutim, na pod ga je složio Worrall i usput zaradio izravni crveni karton.

U tom času je bilo jasno da Forest nema previše šanse obraniti i ovaj bod. I u 76. minuti je stigao potpuni preokret – Rashord je izborio penal kojeg je u pogodak pretvorio Fernandes za konačnu pobjedu Vragova.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)

I Arsenal je bio blizu preokreta na Emiratesu. Jako dobri Fulham je poveo već u prvoj minuti preko Pereire, a onda je uslijedila duga patnja Arsenala u lovu na izjednačenje. Konačno je Saka u 70. minuti iz penala zabio za 1-1, a već tri minute kasnije je Nketiah preokrenuo rezultat.

Nije se, međutim, Fulham predao pa je Palhinha u 87. zabio za 2-2.

Golove pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Tagovi

Premier ligaManchester UnitedNottingham ForestArsenalFulham

Ostale Vijesti