David Inderlied/DPA
David Inderlied/DPA

VIDEO Bjelici važna pobjeda u gostima, Kramarić iznudio crveni karton i namignuo isključenom igraču, Bayer do vrijedna tri boda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.02.24. | 18:28

Odigrano je pet utakmica u ranijem terminu u Bundesligi

Nogometaši Bayera iz Leverkusena nastavili su s odličnim igrama ove sezone u Bundesligi, a na gostovanju su u 22. kolu svladali Heidenheim 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Povećao je time Bayer prednost pred najbližom pratnjom na ljestvici. Uz utakmicu više sada ima osam bodova prednosti u odnosu na Bayern.

U nadoknadi prvog poluvremena Frimpong je doveo Bayer u vodstvo, dok je u 81. na 2-0 povećao Adli, koji je kod prvog gola asistirao. Sve što je Heidenheim uspio napraviti do kraja jest počasni pogodak kojeg je u 87. minuti dao Kleindeinst. Cijelu je utakmicu za Bayer odigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Ove sezone u Bundesligi je Bayer ostvario čak 18 pobjeda i samo četiri neodlučena rezultata.

Golove s utakmice pogledajte pogledajte OVDJE (Sportklub)

Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski strateg Niko Kovač, odigrao je na domaćem terenu 1-1 protiv dortmundske Borussije. Bila je to sedma prvenstvena utakmica u nizu Wolfsburga bez pobjede.

Borussia (D) je povela već u osmoj minuti golom Fuellkruga, ali je u 63. izjednačio Gerhardt. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer odigrao je cijelu utakmicu za Wolfsburg koji se i dalje nalazi u donjem domu ljestvice.

Hrvatski strateg Nenad Bjelica i njegov Union Berlin upisali su vrlo važnu pobjedu u Sinsheimu gdje su s 1-0 bili bolji od Hoffenheima. Nakon odličnog prodora Vertessena u 84. minuti i njegove asistencije gol vrijedan tri boda postigao je Aaronson (gol pogledajte OVDJE).

Cijelo drugo poluvrijeme obje su momčadi odigrale s desetoricom, nakon isključenja u nadoknadi prvog dijela Nsokija s domaće te Vollanda s gostujuće strane. Hrvatski igrač Andrej Kramarić za Hoffenheim je odigrao cijelu utakmicu, dok je za goste iz Berlina Josip Juranović zaigrao od 82. minute. Zanimljivu scenu vidjeli smo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Kevin Volland se sukobio s Kramarićem i nakon toga mu šeretski - namignuo. Rezultat svega bio je drugi žuti karton za Vollanda.

Dvoboj Kramarića i Vollanda pogledajte OVDJE (Sportklub)

Mainz je golom Van den Berga svladao s 1-0 Augsburg za kojeg je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić. Mainzu je to bila tek druga prvenstvena pobjeda ove sezone.

Golovima Guirassyja i Dahouda Stuttgart je s 2-1 u gostima pobijedio Darmstadt, a na domaćoj klupi za pričuve kroz cijelu je utakmicu ostao hrvatski nogometaš Bartol Franjić. Stuttgart je i dalje na trećem mjestu ljestvice.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola, a sastaju se Freiburg - Eintracht i Bochum - Bayern.

(Hina)


Tagovi

BundesligaBayer LeverkusenJosip StanišićLovro MajerNenad BjelicaUnion BerlinNiko Kovač

Ostale Vijesti