Reuters/Miguel Vidal
Reuters/Miguel Vidal

VIDEO Bjelica krenuo bodom kod Brage i ostao u igri za europsko proljeće

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.11.23. | 22:54

U svom debiju na klupi Union Berlina hrvatski trener upisao je remi protiv favorizirane Brage (1-1) a Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica osvojio je bod u svom debiju na klupi njemačkog Union Berlina. Na gostovanju kod portugalske Brage u Ligi prvaka, Union Berlin odigrao je 1-1 i tako ostao u igri za plasman u europsko proljeće kroz Europa ligu. Za takav rasplet trebat će im pobjeda u posljednjem kolu nad Real Madridom u Berlinu, odnosno poraz Brage u sudaru s Napolijem. U momčadi Uniona Josip Juranović odigrao je svih 90 minuta a treba istaknuti kako su domaćin od 30. minute igrali s igračem manje nakon isključenja Niakate.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Imala je Braga više od igre u prvom poluvremenu. Inicijativu su mogli okruniti golom iz izglednih prilika Banze i Alvara Djaló, ali Union Berlin uspio je sačuvati svoju mrežu.

Ozbiljan udarac ambicije Brage doživjele su nakon pola sata dvoboja kada je sudac Clement Turpin nakon dojave VAR sobe - isključio domaćeg Niakatu. Grijeh je bio prekršaj nad Kevinom Behrensom. Brojčanu nadmoć Union Berlin iskoristio je u 42. minuti kada je Robin Gosens zabio pogodak nakon sjajnog dodavanja Jerome Roussillona.

Inače, Gosens je svojevremeno branio boje talijanske Atalante koja je u Bjeličinu debiju na klupi Dinama u Ligi prvaka u Maksimiru “popila” četiri komada.

“Bio je to debakl, bili smo unakaženi. Doslovno. Pročitao je Bjelica u potpunosti našu igru i rastavio nas na dijelove”, rekao je aktualni napadač Union Berlina u najavi ovog dvoboja.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Opasno je momčad Nenada Bjelice živjela u samom finišu prvog poluvremena. Odlična reakcija vratara Ronnowa zaustavila je pokušaj Fontea. Potom je obrana blokirala udarac Saatcija, da bi svoje odigrao i VAR sustav koji je evidentno igranje rukom Diogo Leite u svom kaznenom prostoru procijenio kao ispravnim i u skladu s pravilima… Igrala se 51. minuta kada su stvari vraćene na početak. Pogrešno dodavanje gurnulo je u šansu Alvara Djaló. Korak, dva i silovit udarac kojeg vratar Union Berlina nije mogao zaustaviti.

Djaló je mogao okrenuti rezultat ali obrana Uniona dva puta je blokirala njegov pokušaj na isteku sat vremena dvoboja u Bragi. Ricardo Horta pokušao je nešto slično, ali lopta odlazi pored vratnice. U 70. minuti Josip Juranović pao je u kaznenom prostoru Brage nakon duela s Borjom, ali sudac Turpan samo je odmahnuo rukom. Najbliže pobjedi gosti su bili u 84. minuti kada je Fofana jedan centaršut sa lijeve strane završio nepreciznim pokušajem glavom. Isti igrač je za djelić sekunde zakasnio u samom finišu utakmice u kojoj je tih 1-1 na koncu zapravo najrealniji rezultat.

Nenad Bjelica će svoj debi u Bundesligi imati u subotu na Allianz Areni kada će Union Berlin gostovati kod Bayerna. Potom slijedi domaćinstvo Borussiji Mönchengladbach te Real Madridu u posljednjem kolu Lige prvaka.





Tagovi

Nenad BjelicaLiga prvakaBragaUnion Berlin

Ostale Vijesti