REUTERS/Chris Radburn
REUTERS/Chris Radburn

VIDEO Aston Villa srušila City i preskočila ga na ljestvici, United nadigrao Chelsea

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 06.12.23. | 23:10

Liverpool upisao očekivanu pobjedu, Fulhham Forestu ubacio petardu.

Nogometaši Aston Ville svladali su Manchester City s 1-0 prvi put nakon rujna 2013. i preskočili prvaka na prvenstvenoj ljestvici. Ovo je ujedno bila prva pobjeda Unaija Emeryja nad Pepom Guardiolom u 14 međusobnih susreta. Aston Villa je u svim segmentima igre nadigrala Manchester City koji je ostao na tek dva udarca na suparnički gol. Domaćini iz Birminghama imali su ih ukupno 22, a jedini pogodak na utakmici pao je u 74. minuti nakon solo prodora Leona Baileyja (VIDEO). Novu lošu i beskrvnu utakmicu odigrao je aktualni engleski prvak koji je nakon ovog poraza skliznuo na četvrto mjesto ljestvice. Preskočila ga je upravo Aston Villa koja ima dva boda više od sastava Josepa Guardiole. Manchester City, pak, za prvim Arsenalom ima zaostatak od čak šest bodova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Aston Villa je pet minuta prije isteka 90., ali je udarac Douglasa Luiza završrio na vratnici Edersonovog gola. Cijelu utakmicu za Manchester City odigrao je Joško Gvardiol, dok je Mateo Kovačić ušao u 68. umjesto Juliana Alvareza.


United, drugi klub iz Manchestera, u ovom je kolu osvojio tri domaća boda nakon 2-1 pobjede protiv Chelseaja. Utakmica nije dobro počela za Manchester United jer u devetoj minuti Bruno Fernandes nije realizirao jedanaesterac (VIDEO). Junak Manchester Uniteda, ne prvi put ove sezone, bio je Škot Scott McTominay koji je suparničku mrežu pogađao dva puta, u 19. (VIDEO) i 69. minuti (VIDEO). Veliku prigodu za hattrick Škot je imao neposredno nakon drugog gola, ali je loše reagirao u stopostotnoj prilici. Iznimno aktivan bio je Garnacho koji se također propisno ispromašivao. Na drugoj strani jedini strijelac bio je Palmer (VIDEO), na kraju prvog dijela za tadašnjih 1-1.

Premda je domaćin bio bolji mogao je Chelsea u završnom dijelu susreta ugrabiti bod, ali je udarac Broje završio na okviru vrata.

Nogometaši Liverpoola teško su osvojili očekivana tri boda na gostovanju kod Sheffield Uniteda gdje su slavili 2-0 u 15. kolu engleske Premier lige. Pogodak koji je usmjerio dvoboj, kod posljednje momčadi s ljestvice, postigao je Virgil van Dijk u 37. minuti kada je dobro reagirao nakon kornera i žestokim udarcem zakucao loptu u domaću mrežu. U sudačkoj nadoknadi, u 94. minuti, ovaj je susret zaključio Szoboszlai golom za konačnih 2-0. Time je Liverpool zadržao korak s vodećim Arsenalom, zaostaje opet dva boda.

Uvjerljivu je domaću pobjedu ostvario Fulham koji je s 5-0 svladao Nottingham Forest. Po goste su kobni bili Nigerijac Alexander Iwobi i Meksikanac Raul Jimenez. Obojica su postigla po dva pogotka, Iwobi u 30. i 73. minuti, a Jimenez u 34. i 54. minuti. Posljednji pogodak na susretu dao je Cairney u 86. minuti.

Drugu gostujuću pobjedu u sezoni ostvario je Bournemouth koji je s 2-0 pobijedio kod Crystal Palacea. Golove su dali Senesi u 25. i Moore u 92. minuti.

Brighton je s 2-1 svladao Brentford, a odlučujući pogodak potpisao je Hinshelwood u 52. minuti.

U četvrtak će još igrati Everton - Newcastle i Tottenham - West Ham. (Hina/G)




Tagovi

Premier ligaChelseaManchester CityManchester UnitedAston VillaLiverpool

Ostale Vijesti