REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Arsenal se poigrao s Fulhamom, briljantni Trossard podijelio tri asistencije za 45 minuta

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.03.23. | 16:54

Topnici i dalje održavaju pet bodova prednosti u odnosu na City

Jučer je City uz dosta muke riješio gostovanje kod Crystal Palacea, pogotkom Erlinga Haalanda iz penala, pa se danas čekalo hoće li vodeći Arsenal imati jednake muke. Odgovor na to pitanje stigao je jako brzo – Topnici su, to se jasno vidi, bili strašno motivirani i već u prvih 45 minuta otpuhali domaći Fulham s terena kako se ne bi uveli u nervozu i na koncu slavili s komotnih 3:0.

Samo za podsjetnik, Mikel Arteta sve do ove utakmice nije imao na raspolaganju dvojicu nominalno prvih napadača – Gabriela Jesusa i Eddieja Nketiaha, a Topnici u zadnjih šest utakmica zabijaju 2,83 pogotka po utakmici. Doduše, Jesus je danas konačno zaigrao (ušao u igru u 77. minuti umjesto Trossarda), ali nije sudjelovao u niti jednom od tri postignuta pogotka koja su odsjela u mreži londonskog sastava.

Od starta je Arsenal kampirao na protivničkoj polovici pa se odmah postavilo pitanje koliko će Fulham uspjeti dobivati odlučne napade gostujućeg sastava. Prvi puta se Fulhamova mreža zatresla u 17. minuti kada je Leno jedan prizemni ubačaj odbio u Robinsona kojemu je pripisan autogol. No nakon intervencije VAR-a utvrđeno je da je prije tog bio ofsajd.

Ali to nije usporilo Topnike koji su se već četiri minute kasnije upisali na semafor. Trossard je ubacio iz kornera, a Gabriel fino skočio i loptu glavom poslao u daljnji kut za 1:0. Na 2:0 je povisio Martinelli već pet minuta kasnije – Trossard je probio lijevi bok, ubacio u peterac, a tamo se Brazilac najbolje snašao i glavom pogodio za 2:0.

Do kraja poluvremena odsjeo je još jedan pogodak u golu domaćih nogometaša. Sjajnu partiju Trossard je okrunio i trećom asistencijom za 45 minuta, pronašao je Martina Odegaarda u prostoru druge stative, a Norvežanin si je majstorski uzeo vremena, izvagao braniče Fulhama i mirno pogodio u drugi kut za 3:0.

Veliko poluvrijeme Arsenala koji nije dao Fulhamu gotovo ništa.

No zato je u drugom dijelu Artetin sastav, logično, usporio tempo pa je i Fulham uspio nešto odraditi prema naprijed.

U 69. minuti si je Bobby Reid stvorio malo prostora unutar šesnaesterca pa onda i pucao po sredini gola, a pokušaj mu je ukrotio Ramsdale.

U istoj minuti, iz kornera, Mitrović je uspio stići do lopte pa onda glavom uzdrmao gredu.

A morao je i rekonvalescent Jesus podsjetiti gledatelje kakav je igrač, iako će mu, sudeći po reakciji u 85. minuti, trebati još pokoja utakmica da skine hrđu sa svojih kopački. Primio je brazilski napadač loptu, pa onda u dosta dobroj prilici snažno pucao, ali po sredini vratiju što je Leno dočekao s olakšanjem.

Ovom pobjedom Arsenal je održao pet bodova prednosti nad Cityjem, dok je Fulham na osmoj poziciji s 39 bodova.

Golove pogledajte OVDJE

Prava na prijenos Premier lige ima Arena Sport



Tagovi

ArsenalFulhamPremier liga

Ostale Vijesti