VIDEO: Ancelotti na prvoj utakmici ostao bez Robbena! Nizozemac zabio gol pa se ozlijedio

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.07.16. | 18:43

Bayern je prvu pripremnu utakmicu igrao protiv niželigaša Lippstadta.

Nakon što se Jose Mourinho i na travnjaku predstavio navijačima svojeg novog kluba, učinio je to i Carlo Ancelotti. Njegov Bayern je prvu pripremnu utakmicu uoči nove sezone igrao protiv Lippstadta.

Utakmicu je talijanski trener pamtiti po ozljedi Arjena Robbena. On je bio u startnoj postavi bavarske momčadi, zabio i gol u 33. minuti, ali već dvije minuta kasnije morao izaći iz igre. U jednom sprintu je zastao i uhvatio se za natkoljenicu, a njemački Bild prenosi izjavu pomoćnog trenera Bayerna Hermanna Gerlanda koji misli da se ipak radi o 'srednjoj' ozljedi zbog koje bi Nizozemac mogao izostati nekoliko tjedana.

Inače, Ancelotti je utakmicu počeo s prilično jako postavom u kojoj se našlo mjesta za dva iznimno mlada igrača. Jedan od njih je Felix Götze, koji je poznat samo kao mlađi brat Maria, a drugi je Fabian Benko, 18-godišnji Nijemac hrvatskog porijekla kojeg Hrvatski nogometni savez pokušava nagovoriti na promjenu državljanstva. Njega je na treninge prve momčadi lani pozvao Pep Guardiola, a sada mu je priliku dao i njegov nasljednik.

No, nije Benko bio jedini Hrvat koji je igrao za Bayern. Umjesto Robbena je u igru ušao Mario Daniel Crnički, 18-godišnji napadač koji se već odlučio igrati za Hrvatsku, a koji je, baš kao i Benko, dijete Bayernove omladinske škole.

Utakmica je završila rezultatom 4:3. Bayern je u prvom poluvremenu zabio tri gola (Robben, Lahm, Green), početkom drugog dijela mrežu Lippstadta je zatresao njihov igrač Joswig, ali je njemački prvak do kraja utakmice primio tri gola.

(Screenshot: Video)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Arjen RobbenCarlo AncelottiFabian BenkoMario Daniel Crnički

Ostale Vijesti