Screenshot
Screenshot

VIDEO Ajax se provukao! Šutalo pocrvenio u 48., Kopljanici tek nakon produžetaka do osmine finala!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 21:30

Već neko vrijeme je u nemilosti navijača, a sad će biti u još većoj iako je Ajax u konačnici ipak uspio svladati Norvežane.

Nogometaši Ajaxa provukli su se u 1/16 finala Konferencijske lige te su nakon produžetaka uspjeli svladati Bodo/Glimt rezultatom 2-1. Nakon prvih 45 minuta nizozemski velikan bio je u minimalnom vodstvu, ali već u prvim minutama drugog dijela postalo je jasno kako će se morati itetkako potruditi ukoliko misle zadžati vodstvo i samim time izboriti prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, hrvatski reprezentativac Josip Šutalo dobio je izravni crveni karton već u 48. minuti utakmice nakon što je ‘sapleo’ napadača Boda Evjena u izglednoj poziciji za postizanje pogotka.

Svoju 24.utakmicu za Kopljanike Šutalo tako neće pamtiti po dobrom, iako je do isključenja bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Ajax je dugo odoljevao svim napadima Knutsenove momčadi, ali onda je za 1-1 u 83. minuti precizan bio Berg iako je prehodno kod Boda drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, u 66. minuti dobio Gronbaek.

Utakmica se na kraju produžila čak 10 minuta. ali domaćin nije uspio okrenuti rezultat.

U prvom prodžetku nije bilo izglednijih prilika, da bi onda pitanje pobjednika u 114. minuti odlučio Taylor koji je u igru ušao neposredno prije pogotka Boda za 1-1 umjesto Hlynssona.

Spomenimo kako je Borna Sosa odradio svih 120 minuta na visokoj razini, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)


U ranijem terminu odigrana je i utakmica između Ludogoreca i Servetta, a švicarska momčad na kraju je došla do minimalnog slavlja što im je bilo dovoljno da izbore prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Pobjedu gostiju potpisao je Cognat već u šestom minuti utakmice.

Simon Sluga je poraz domaćina odgledao s klupe.

Pogodak odluke pogledajte OVDJE (Arena Sport)


Posljednji sudionici osmine finala ovosezonske Konferencijske lige su nogometaši grčkog Olympiakosa, austrijskog Sturma, norveškog Moldea i belgijskog Union St. Gilloisea.

Ranije su osminu finala kao pobjednici skupina izborili Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce, dok su kroz dvije utakmice play-offa među 16 ušli Dinamo, Maccabi Haifa, Ajax i Servette.

Najveće iznenađenje napravili su igrači Union St. Gilloisea koji su osminu finala izborili pobjedom u Frankfurtu protiv Eintrachta od 2-1. Prva utakmica na belgijskom tlu završena je 2-2.

Belgijska momčad stekla je dva gola prednosti nakon pogodaka Cameron Puertasa u 47. i Eckert Ayensea u 80. minuti. Mala nada za domaćina se pojavila kada je Dina Ebimbe smanjio na 1-2 u 87. minuti, no bundesligaš iz Frankfurta do kraja nije zabio još jedan pogodak koji bi ga odveo u produžetke. Cijelu utakmicu s domaće klupe za pričuve je odgledao hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Nakon 1-0 na domaćem terenu Olympiakos je istim rezultatom i u gostima pobijedio Ferencvaros. U prvom susretu strijelac je bio El Kaaabi koji je i u uzvratu bio koban za Mađare. Dao je jedini gol, iz jedanaesterca u 45. minuti.

Dvije pobjede za osminu finala upisao je i Sturm koji je nakon domaćih 4-1 pobijedio Slovan i u Bratislavi. Bilo je 1-0, a jedini je pogodak dao Biereth u 52. minuti. Za Slovan je od 60. minute zaigrao hrvatski nogometaš Marko Tolić.

Uvjerljivo je osminu finala izborio norveški Molde koji je nakon domaćih 3-2 pobijedio Legiju i u Varšavi s 3-0. Dvostruki strijelac je bio Gulbrandsen, dok je još jedan dodao Hestad.




Tagovi

Josip ŠutaloAjaxKonferencijska liga

Ostale Vijesti