Action Images / Jason Cairnduff Livepic
Action Images / Jason Cairnduff Livepic

VIDEO A što ste vi radili prije 15 godina? Boro je, naime, svladao Manchester City rezultatom 8-1

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 09:13

Član udarnih 11 Građana u tom ogledu bio je jedan Hrvat, a utakmicu karijere odigrao je trostruki strijelac Afonso Alves.

Nogometaši Manchester Cityja su ovog utorka zadovoljni napustili španjolsku metropolu. U prvoj polufinalnoj utakmici protiv Real Madrida, koji je po mnogima favorit za prolazak u finale, Građani su odigrali 1-1, a pogodak izjednačenja zabio je Kevin De Bruyne čija je bomba s vrha 16-erca bila neukrotiva za njegovog ‘zakletog neprijatelja’ i reprezentativnog kolegu Thibauta Courtoisa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U tom se trenutku Santiago Bernabeuom zaorila pjesma navijača Cityja “Blue Moon” (u prijevodu plavi mjesec) jer Građani su nakon skoro 15 godina otkako su se predali stanom investitoru (Abu Dhabi United Group) sada udaljeni tek 180 minuta od trofeja koji je bio san bogatih vlasnika s Bliskog istoka otkako su preuzeli klub.

U početku, bilo je puno lutanja, City je postao sinonim za ‘plastičan klub’ koji preplaćuje igrače te se tada na Etihadu vjerovalo da se novcem može kupiti trofej (Boehly od njih nije ništa naučio). No, to nije bio slučaj…

Na današnji dan, prije točno 15 godina, Manchester City upisao je svoj najveći poraz u 21.stoljeću. Stigli su Građani na Riverside kao blagi favorit, a napustili ga posramljeni. Middlesbrough je slavio rezultatom 8-1, prvo ime utakmice bio je trostruki strijelac Alfonso Alves, a za goste iz Manchestera je svih 90 minuta odradio tada mladi i talentirani stoper Vedran Ćorluka.

 

Točno 15 godina kasnije, City je nadomak svojeg devetog naslova u Premier ligi, baš kao što ih malo dijeli od plasmana u finale Lige prvaka. S druge strane, Boro je sezonu okončao na četvrtom mjestu Championshipa te je sada pred njima doigravanje i ogledi protiv Coventryja, a ako njih prođu onda i protiv boljeg iz ogleda Lutona i Sunderlanda.



Tagovi

Manchester CityMiddlesbroughPremier liga

Ostale Vijesti