REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Okršaj divova završio bez pobjednika: Dvije bombe Viniciusa i De Bruynea za remi u Madridu

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.05.23. | 22:38

Sve će se rješavati na Etihadu.

Društvenim mrežama je uoči blockbuster okršaja polufinale Lige prvaka između Reala i Man. Cityja prostrujio video u kojemu Pep Guardiola nekoliko sati prije utakmice sam šeće po travnjaku Santiago Bernabeua – valjda kako bi sklopio kakav dogovor s nogometnim bogovima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I očito kako je pakt uspješno sklopljen: Real i City su odigrali 1-1, pa otočki sastav na Etihadu ima priliku bukirati veliki finale.

A u uvodnih pola sata igre Guardioline su trupe luđački nadirale prema vratima domaćina, gađavši iz svih oružja.

Svjedočili smo dalekometnim pokušajima De Bruynea, Rodrija, Gündogana, pa i Haalanda s nešto kraće distance, ali ništa nije prošlo iza leđa Courtoisa.

Onda se Real malo pomalo otrgnuo čvrstog stiska nabrijanih gostiju. Prodisala je vezna linija Reala, počelo je curiti po desnoj strani Cityja po kojoj su ordinirali Camavinga i Vinicius. Osjetilo se kako su se Kraljevi istrgnuli pritiska i u 36. minuti je sijevnuo kontranapad iz udžbenika: Camavinga je uz aut liniju odigrao dupli pas s Lukom Modrićem, otrčao 40-ak metara, doturio loptu do Viniciusa koji neobranjivo pogađa u prve rašlje za erupciju oduševljenja dupkom punog Bernabeua.

Inače, bio je to jedini udarac Reala prema vratima Cityja. Sve ostalo u uvodnih 45 minuta pripalo je Cityju: četiri udarca u okvir, pet kornera i čak 68 posto posjeda lopte.

Ali ni to nije bilo dovoljno.

Real je na poluvrijeme ponio prednost, u svom stilu. Iz, praktički – ničega.

Početak drugog dijela donio je zamjenu uloga – Real je bio taj koji je imao momentum na svojoj strani, više-manje je kontrolirao zbivanja na terenu. U 50. minuti su fino kombinirali Vinicius i Benzema, a akciju je udarcem iskosa okončao francuski napadač, no lopta je otišla pored vratnice.

Dvije minute kasnije uzvratio City – Silva je sjajno proigrao De Bruynea, Belgijac je utrčao u kazneni prostor u punom snagom iz teškog kuta potegnuo prema golu, a loptu je zaustavila ruka Courtoisa. Malo kasnije kamera je švenkala golmana Reala koji se s bolnom grimasom držao za desnu ruku, što je dovoljno govorilo o jačini udarca belgijskog veznjaka.

U nastavku je opet probao De Bryune, ovog puta s distance, ali nedostajalo je žestine u tom udarcu, stoga Courtois ni ovaj put nema problema. Nedugo zatim i večeras samozatajni Haaland se našao u opasnom trku, a njegov pokušaj blokirao je Alaba klizećim startom.

Narednih pet minuta pripalo je Realu, ali ni Rodrygo ni Kroos ni Valverde nisu pronašli put do mreže udarcima iz daljine.

I onda se City poslužio Realovim poučkom iz prvog dijela – u jeku napada Madriđana, Građani su izjednačili u 67. minuti. I to majstorijom Kevina De Bruynea. Camavinga je neoprezno poslao krivo dodavanje u sredinu koje je presjekao Rodri, u nastavku akcije Gündogan se vratio povratnu na De Bruynea, a Belgijac s 25 metara odapinje bombetinu u donji lijevi kut Courtoisovog gola.

Do kraja je tempo igre bio znatno smanjen, iako je, doduše, Real bio taj koji je bio puno bliže pogotku, a sada je Ederson opravdao svoju 'satnicu'. Prvo je obranio pokušaj glavom Benzeme u 78. minuti, a onda je u 90. briljantnom paradom skinuo snažan udarac iz daljine Tchouamenija.

Sve će se, dakle, rješavati na Etiahdu.

Pogotke pogledajte OVDJE (Prava na prijenos LP ima Arena Sport)

Real Madrid – Man. City 1-1

Madrid. Stadion: Santiago Bernabeu.

Sudac: Artur Dias; pomoćnici: Paulo Soares i Pedro Ribeiro (svi Portugal). VAR: Massimiliano Irrati (Italija).

Strijelci: 1-0 Vinicius (36., Camavinga), 1-1 De Bruyne (67., Gündogan).

Žuti kartoni: Kroos, Camavinga (Real), Grealish, Silva (City).

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos (od 84. Tchouameni), Modrić (od 87. Nacho) - Rodrygo (od 82. Asensio), Vinicius , Benzema.

Man. City (3-4-2-1): Ederson - Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri, De Bruyne, Gündogan - B. Silva, Grealish - Haaland.



Tagovi

Liga prvakaReal MadridManchester City

Ostale Vijesti