Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Velšani prepuni samopouzdanja, armenski izbornik otpisao najboljeg strijelca i iskusnog veznjaka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.11.23. | 08:07

Dvoboj u Jerevanu počinje u 15 sati uz izravni prijenos na Sport Klubu.

U normalnim okolnostima ovaj dvoboj uopće ne bismo najavljivali, tek vjerojatno u našoj rubrici 'najava dana'. Ovako ćemo svi biti prikovani uz naše mobitele ili internetske preglednike, neki i uz televizore kako bismo pratili dvoboj koji se od 15 sati igra na Stadionu Republike u armenskoj prijestolnici Jerevanu. Kalkulacije su jasne. Wales pobjedom, kolo prije kraja, ostaje na drugom mjestu koje vodi na Euro. Armenija pobjedom ostaje u igri za Njemačku (u zadnjem kolu treba svladati Hrvatsku). Nama bi najviše odgovarao remi, jer bismo time (pod uvjetom, dakako, da pobijedimo Latviju u Rigi) izbacili Armeniju iz igre pred međusobni susret u Maksimiru te bismo preskočili Wales na drugom mjestu ljestvice.

S obzirom na to da je Armenija u Cardiffu svladala Wales 4-2, armenski mediji svojoj reprezentaciji dodijelili su status favorita u ovoj utakmici...

"Ne mislim to tako. Očekuje nas drukčija utakmica. Zapamtite, utakmice se ne ponavljaju, koliko god bismo mi to željeli. Očekuje nas otvorena utakmica jer obje momčadi žele pobjedu", rekao je Armenski izbornik Aleksandar Petrakov koji, na iznenađenje mnogih, ponovno u kadar reprezentacije nije pozvao 30-godišnjeg veznjaka Slovana iz Bratislave Tigrana Bersegjana, šestog najboljeg strijelca u povijesti reprezentacije, ujedno i najboljeg 'aktivnog' strijelca, budući da se Henrik Mhitarjan oprostio od nacionalnog predstavništva. Uz Bersegjana, u kadru reprezentacije ne nalazi se ni iskusni veznjak ruskog Rostova Koren Bajramjan.

"Od Bersegjana očekujem da ima kvalitete kakve priliče iskusnom nogometašu, kao i ono što bi trebao dati reprezentaciji. Prije svega mora znati riješiti problem na terenu. Drugo, trebao bi poslužiti kao primjer mladim nogometašima, što nisam vidio tijekom prethodnog susreta. Treće, na njegovoj poziciji imamo četiri igrača. Ovaj put sam se odlučio za mlađe. Bajramjan? U dva navrata je došao na okupljanje reprezentacije, ozlijedio se i vratio u Rostov u kojem je igrao utakmice. Poželio sam mu sreću".

Velšani također imaju problema s izostancima, ali drukčije prirode. Kapetan Aaron Ramsey te veznjak Wes Burns propustit će i ovaj dvoboj zbog ozljede, no, sjajna vijest za Roba Pagea je povratak sjajnog Tottenhamovog 22-godišnjeg ofenzivca Brennana Johnsona. Velšani su se u sličnoj situaciji našli prije dvije godine, kada su s dvije pobjede u zadnja dva kola protiv Azerbajdžana i Mađarske izborili plasman na europsku smotru...

"S dvije pobjede u posljednje dvije utakmice, posebno protiv Hrvatske, dokazali smo da možemo parirati najboljim momčadima Europe. Dok god držimo te standarde igre, rezultati će doći sami od sebe. Nije mi se svidjelo kako smo izgledali u lipnju, ali su nam se igra i rezultati u rujnu i listopadu popravili. Ova momčad je već igrala dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Upoznata je s pritiskom takvih utakmica. O Turskoj ne razmišljam, bitno je danas pobijediti Armeniju", rekao je izbornik Walesa Rob Page.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U nedostatku Ramseyja, kapetansku traku ponovno će preuzeti Ben Davies, a Velšani svoje snove vežu i uz odličnog ofenzivca Fulhama Harryja Wilsona koji je Vatrenima zabio oba pogotka u 2-1 pobjedi Walesa u Cardiffu.

"Jako mi je drago zbog njega, ne samo zato što je dobar igrač, već je riječ o 'dijamantnom' dečku. Dovoljno je pogledati kako se zagrijava za utakmicu, sve će vam biti jasno. Od je model kako bi profesionalni nogometaš trebao izgledati. Nije čudno da je stvorio takvu karijeru i da igra u Premier ligi", rekao je Rob Page.

Utakmica se prenosi na programu Sport Klub 7, a sudit će je Francuzi - Benoit Bastien kao glavni sudac, Hachim Zakrani i Aurelien Berthomieu kao pomoćnici mu te Bastien Dechepy i Benoit Millot koji će sjediti u VAR sobi.

Germania sport veliku prednost daje Velšanima, čija se pobjeda vrednuje s tečajem 1.90, dok pobjeda Armenije vrijedi 4.20. Tečaj na neriješeno, što bi Hrvatskoj najviše odgovaralo, vrednuje se s 3.45.

Mogući sastavi:

Armenija (3-4-2-1)

Wales (3-4-3)



Tagovi

Armenska nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija WalesaEUROEuro 2024Kvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti