REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

Loše vijesti za Hrvatsku: Walesu se vraća 'kapitalac', a Armenci ne mogu računati na najboljeg strijelca

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 11:35

Ako Wales pobijedi Armeniju u Jerevanu i Tursku u Cardiffu, Hrvatska će morati u playoff za plasman na Euro.

Utakmica između Latvije i Hrvatske u Rigi počet će u subotu u 18 sati, a tada ćemo već znati rezultat utakmice između Armenije i Walesa koja se od 15 sati igra u armenskoj prijestolnici Jerevanu. Do početka naše utakmice u Rigi znat ćemo li može li nas pobjeda gurnuti na drugo mjesto ili ćemo i dalje biti u 'lovu' na Wales koji ima isti broj bodova, ali i bolji međusobni omjer od Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za nas je svakako dobra stvar što je Armenija i dalje u igri za Njemačku. Armenci bi s pobjedom ostali u utrci za plasmanom na Euro, posebno jer u posljednjem kolu imaju izravan okršaj s Hrvatskom u Maksimiru. Tako da, Armenci u subotu nemaju što izgubiti, a puno veći pritisak je na Walesu koji se 'uzdignuo iz mrtvih' te je s dvije pobjede u listopadu preskočio Hrvatsku koja je do tada imala šest bodova više!

Velški izbornik Rob Page ni za posljednja dva dvoboja kvalifikacija ne može računati na ozlijeđenog kapetana Aarona Ramseyja, fali i iskusni Wes Burns, no, svakako ga veseli povratak 'kapitalca' Brennana Johnsona, krilnog napadača Tottenhama koji je zbog ozljede propustio meč s Hrvatskom. Ipak, ključni čovjek Walesa i u ovoj utakmici bit će Fulhamov ofenzivac Harry Wilson koji je zabio oba pogotka u 2-1 pobjedi Cymrua, kako glasi nadimak reprezentacije Walesa, protiv Hrvatske.

"Jako mi je drago zbog njega, ne samo zato što je dobar igrač, već je riječ o 'dijamantnom' dečku. Dovoljno je pogledati kako se zagrijava za utakmicu, sve će vam biti jasno. Od je model kako bi profesionalni nogometaš trebao izgledati. Nije čudno da je stvorio takvu karijeru i da igra u Premier ligi", rekao je Rob Page.

A sjajnu partiju protiv Hrvatske zabilježio je i 19-godišnji veznjak Birminghama Jordan James kojem je to bio šesti nastup za reprezentaciju, a zanimljivo, u četiri nastupa u kojima je krenuo od prve minute, Wales je primio samo jedan pogodak...

"Dan kada smo pobijedili Hrvatsku bio mi je možda i najbolji u životu. Pobijedili smo u najtežoj utakmici ovih kvalifikacija, no pred nama su dvije izuzetne utakmice koje moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. Nadam se da možemo ponoviti dvoboj protiv Hrvatske. Znamo što znači za našu državu plasirati se na veliko natjecanje", rekao je mladi velški reprezentativac.

Wales bi bio u još puno boljoj situaciji da u lipnju nije upisao pomalo šokantni 2-4 domaći poraz od Armenije koja također drži sve u svojim rukama. Naime, s dvije pobjede Armenija bi bila na 13 bodova koliko bi u tom slučaju maksimalno mogli imati Hrvatska i Wales. Kada bi se zatvorio krug s tri reprezentacije s istim brojem bodova (13 ili 11), Amrenija bi u njemu bila najbolja. Kada bi Armenija i Wales imali isti broj bodova, Armenija bi bila bolja. Kada bi Hrvatska i Armenija imali isti broj bodova (recimo 13), u tom slučaju ovisilo bi s koliko bi razlike Armenija svladala Hrvatsku (Armenija bi morala slaviti s hendikepom).

No, Armenci su objektivno slabiji od Walesa i pogotovo od Hrvatske. Oleksandr Petrakov za izlučna dva dvoboja protiv Walesa i Hrvatske neće moći računati na nekoliko prilično iskusnih igrača poput Tigrana Barseghjana (najboljeg strijelca od svih aktivnih reprezentativaca) te dva napadača Norberta Briasca iz Boce Juniors i Sargisa Adamyjana iz Kolna. U sastavu Petrakova bit će Osjekov Stjopa Mkrtčjan. (N.R.)



Tagovi

nogometna reprezentacija WalesaArmenska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Kvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti