REUTERS/Florion Goga
REUTERS/Florion Goga

Velkovski strijelac za Makedoniju, Albanija šokirala Mađare (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 19:56

Ispratili smo popodnevne utakmice europskih kvalifikacija za Mundijal

Nakon teškom mukom izborene pobjede Walesa nad Bjelorusijom, gdje je opet čovjek odluke bio tko drugi nego Gareth Bale, nastavljen je mini kvalifikacijski ciklus europskih reprezentacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru. U popodnevnom terminu su odigrane četiri susreta, i moramo priznati, nismo se nagledali puno dobre igre.

Ono sitno sjajnog nogometa odigrano je na dalekom Islandu. Sjeverna Makedonija je stigla u Reykjavik u dobroj formi, dok je domaćin, opterećen skandalima koji su natjerali dio saveza na ostavku, ovih dana manje razmišlja o nogometu, što se odrazilo i na današnji rezultat, barem do finiša susreta. No, o tome nešto kasnije.

Do posljednjih deset minuta susreta, trupe Blagoja Milevskog srušile su koncept Islanda kao favorita, i do poluvemena imali vodstvo. Strijelac prvog gola na utakmici bio je Darko Velkovski, igrač Rijeke! Sjajno se snašao nakon dobrog ubačaja Alioskog. Pogodak pronađite OVDJE.

Ubrzo je Alioski i sam zabio. Donedavni igrač Leeds Uniteda je ovog ljeta prešao u redove Ahlija iz Saudijske Arabije, i čini se da se jako dobro osjeća. 29-godišnji lijevi bek je odradio solo akciju i bez problema povećao za 2:0. Gol pronašite OVDJE.

A potom, veliki povratak otočana. Danas su na utakmici više puta čekali VAR sobu, no ni tehnologija nije spriječila veliki povratak u utakmicu. Prvo je Bjarnasson smanjio na 1:2 nakon odbijanca, konačni rezultat i remi u Reykjaviku donosi Andri Gudhjonsen u 84. minuti. Pogotke pronađite OVDJE i OVDJE

Mogli su Makedonci danas pobjedom dijeliti prvo mjesto sa Armenijom, ipak nisu izdržali i morat će u lov na Mundijal preko ostalih utakmica. Osim Velkovskog,i za Sjevernu Makedoniju je bio nastupao Dinamov Ristovski te Jani Atanasov iz Hajduka koji je utakmicu gledao s klupe.

Od ostalih susreta, imamo za izdvojiti zbilja malo. Englezi su ušli u dvoboj s Andorom u potpuno drugačijem sastavu od prošle utakmice, što, prema informacijama Opte, nije bio slučaj još od 1982.godine. Danas se dvaput u strijelce upisao Lingard, jedanput Kane i jedanput mladi Saka. Lingard je definitivno ušao u trajnu formu, odlično je pogodio treći gol, pronađite ga OVDJE.

Za kraj ostavljamo Albaniju koja je senzacionalna slavila protiv Mađara. U igri je bio Aldi Doka, koji brani boje Gorice kao standardni prvotimac. Sve do 87. Minute semafor je pokazivao 0:0 a onda se pojavio Armando Broja i donio pobjedu. Gol pronađite OVDJE.

REZULTATI UTAKMICA:

BJELORUSIJA - WALES 2:3

ALBANIJA - MAĐARSKA 1:0

BUGARSKA - LETONIJA 1:0

ENGLESKA - ANDORA 4:0

ISLAND - SJ.MAKEDONIJA 2:2


Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineAlbanijaMakedonijaDarko Velkovski

Ostale Vijesti