EVGENIA NOVOZHENINA/Action Images
EVGENIA NOVOZHENINA/Action Images

Bivši igrač Varaždina zabio i asistirao, ali Bale s hat-trickom donio Walesu puni plijen (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 17:16

Fenomenalni kapetan Velšana zabio je treći gol za pobjedu u 93. minuti.

I danas su diljem globusa na rasporedu kvalifikacijske utakmice za svjetsko nogometno prvenstvo koje će se odigrati sljedeće godine u Kataru. Na Starom kontinentu je odigrana prva utakmica dana u kojoj je Wales u samoj završnici golom trećim golom Balea stigao do preokreta i konačnog slavlja 2:3.

Velšani su na susret koji se igrao na neutralnom terenu u ruskom Kazanju stigli kao izraziti favoriti te se očekivalo kako će tu ulogu lako opravdati. Međutim, iako su na kraju stigli do sva tri boda to je bilo sve samo ne lako ostvarena pobjeda.

Utakmica je sjajno počela za Otočane, koji su već u šestoj minuti stigli do vodstva. Chernik je na rubu svog peterca zakasnio u duelu s Baleom te srušio kapetana Walesa na što je gruzijski sudac Kruashvili bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Bale je očekivano sam preuzeo odgovornost i zabio za 0:1

Pogledajte penal Balea OVDJE.

No, u drugoj polovici prvog poluvremena na scenu stupa nekadašnji igrač Dinama, Varaždina i Rudeša, a sad Lokomotiva iz Moskve Vitali Lisakovich, koji prvo u 29. minuti iz kaznenog udarac poništava vodstvo Otočana, ada bi dvije minute kasnije sjajnom asistencijom uposlio Sedka za preokret 2:1.

Pogledajte penal Lisakovicha OVDJE.

Pogledajte gol Sedkoa OVDJE.

U drugom poluvremenu domaćini su se u potpunosti zatvorili u nastojanju da sačuvaju pozitivan rezultat te su se nadali kako će s nekom kontrom staviti točku na i. Međutim, Ebong u 69. minuti radi glupi prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac Kruashvili nakon konzultacije s VAR sobom pokazuje na novi kazneni udarac za goste. Odgovornost je preuzeo, a tko drugi nego Gareth Bale te sigurnim udarcem vraća Wales u egal 2:2.

Pogledajte drugi penal Balea OVDJE.

Do kraja susreta gledali smo potpunu dominaciju gostiju koji su na sve načine pokušavali doći i do trećeg gola. Otvorenu igru gostiju mogao je kazniti najbolji igrač domaćih Lisakovich, koji je u 89. minuti primio sjajnu dubinsku loptu te si driblingom otvorio poziciju za udarac, no otišao je previše u stranu i tako Wardu olakšao posao na golu Walesa.

I kad su svi pomislili kako će utakmica završiti podjelom bodova ukazao se fenomenalni Bale te u 93. minuti zabio svoj treći pogodak na utakmici za puni plijen svoje reprezentacije.

Pogledajte treći gol Balea OVDJE.

Wales u sljedećem kolu dočekuje posljednje plasiranu reprezentaciju skupine Estonije, dok Bjelorusi igraju protiv Belgije, koja im je u posljednjem susretu utrpala čak osam komada.



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godinenogometna reprezentacija WalesaGareth BaleVitali Lisakovich

Ostale Vijesti