Photo: Annegret Hilse/Reuters
Photo: Annegret Hilse/Reuters

Vatreni EKSKLUZIVNO za Germanijak o Japancima: "Kamada je brutalan, a Endo je od autsajdera postao kapetan Stuttgarta"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.12.22. | 08:27

Hrvatski reprezentativci Borna Sosa i Kristijan Jakić za Germanijak govore o klupskim suigračima i suparnicima protiv kojih se u ponedjeljak bore za četvrtfinale SP-a

Borna Sosa u Stuttgartu dijeli svlačionicu s dvojicom igrača koji stoje na putu Hrvatske prema četvrtfinalu, Kristijan Jakić je suigrač od Kamade, možda i najboljeg igrača Japana. Zamolili smo ih da nam za Germanijak otkriju neko svoje viđenje karakteristika tih igrača. Naravno da će pojedinosti sačuvati za Dalića i njegov stožer, ali nas je načelno zanimalo kako Sosa i Jakić vide svoje suigrače i suparnike u ponedjeljak.Hiroki Ito odigrao je tek 45 minuta protiv Kostarike i on je jedan od onih koji dolaze na veliku scenu. Međutim, defenzivni vezni Wataru Endo je standardni član reprezentacije Japana.


Dakle, Wataru Endo

“Došao je praktički kao autsajder u Stuttgart i za godinu i pol dogurao do kapetana. To dovoljno govori o kakvom se igraču radi”, reći će Sosa u uvodu. Ne krije da je oduševljen karakternim osobinama Enda.

“Šuti, radi i sve što pokazuje na terenu je 300 posto. Doslovno nikada nije jednu riječ progovorio da bi se bunio ili nešto slično. To je karakteristika Japanaca, barem kod nas u Stuttgartu”, tumači lijevi bek reprezentacije Hrvatske koji će za Enda dodati kako je jako zahvalan i da ga jednostavno čovjek ne može “ne voljeti”.

“Svaku utakmicu daje toliko toga, ide preko svojih granica. Stvarno je nevjerojatan”.

Što se tiče Hiroki Ita, on je trenutno gurnut po strani. Na njegovoj stoperskoj poziciji igraju stariji i iskusniji igrači.

“Kvalitetan igrač. Jedna od boljih lijevih noga koje sam vidio. Isto tako dijagonala, također jedna od boljih koje sam vidio”, referirao je Sosa koji smatra kako će 23-godišnji Ito napraviti dobru karijeru.

“Jedan perspektivan igrač koji će napraviti veliku karijeru. Trenutno ne igra za reprezentaciju jer su na njegovoj poziciji igrači koji su stariji i iskusniji, ali brzo će se to promijeniti. Odličan je kao dečko i osoba. Radi, šuti, sluša i odrađuje svoj posao. Zaista mislim da će napraviti veliku karijeru”, poručio je Borna Sosa.

A ambicijama izabrane vrste Zlatka Dalića da se domogne četvrtfinala Mundijala u Dohi prijetit će i Daiichi Kamada. Prema Transfermarktu, riječ je o najskupljem pojedincu u svlačionici Japana s procijenjenom vrijednošću od 30 milijuna eura. I ovaj ofenzivni veznjak dolazi iz Bundeslige. Igra za Eintracht Frankfurt u koji je stigao iz belgijskog St. Truidena prije tri godine a najbolje ga poznaje njegov suigrač Kristijan Jakić.


“A što da vam kažem nego da je riječ o brutalnom igraču”, poručio je Jakić koji više od godinu dana dijeli svlačionicu s Kamadom.

“Baš brutalan. Nogometno jako inteligentan. Ostavi mu malo prostora, odmah će te kazniti. Izvanredan igrač koji čini razliku u Bundesligi”, tumači nam Jakić dodavši kako Kamada daje veliku sigurnost suigračima u Eintrachtu.

“Kada mu daš loptu, znaš da će nešto napraviti s njom”.

Kamada je u ovoj sezoni nastupio 13 puta u Bundesligi. Ima sedam pogodaka i tri asistencije a zabio je i tri gola u Ligi prvaka.

“Jako je opasan prema naprijed. Ima instinkt za gol i definitivno je jedan od najopasnijih igrača Japana”, zaključak je Kristijana Jakića.



Tagovi

Borna SosaHrvatska nogometna reprezentacijaKristijan JakićVatreniKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.japanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti