Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Varaždin bez Teklića kod Osijeka kojem igra samo pobjeda (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 08:02

Osijek i Varaždin zaključit će 23. kolo HNL-a međusobnim ogledom na Gradskom vrtu koji počinje u 17.30 sati

Siromašno ligaško kolo u kontekstu golova pokušat će promijeniti Osijek i Varaždin u posljendjoj utakmici 23. kola HNL-a. Otegotna okolnost je da će u tom dvoboju nastupiti bez svojih ponajboljih napadača. Kod Osijeka nema Miereza koji je dobio dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona u Puli, dok se na posljednjem treningu Varaždina uoči polaska za Osijek ozlijedio Tonio Teklić i njegov nastup je pod velikim upitnikom.

U Gradskom vrtu svjesni su krize u kojoj se Osijek našao u ovom proljetnom dijelu u kojem su upisali puni bodovni plijen tek protiv Gorice. Problem je i ta realizacija obzirom da tri posljednje utakmice ne znaju za pogodak a ne stoje baš najbolje niti u međusobnim ogledima s Varaždinom. U prvoj utakmici u Gradskom vrtu bilo je 0:0, u Varaždinu su domaćini slavili 4:1.

Rene Poms, osim spomenutog Miereza, neće moći računati na kartonirane Škorića i Žapera te bolesne Caktaša i Fiolića a posljednji trening donio je dobru vijest u vidu povratka Adriana Leona Barišića koji je zaliječio ozljedu i zauzet će svoju poziciju u posljednjoj liniji Osijeka. Varaždin je uvod u prilično intenzivan raspored Osijeka koji već u srijedu ima ogled Kupa protiv Hajduka. Potom momčad Rene Pomsa putuje u Maksimir na noge lideru HNL-a dok će tjedan dana kasnije u Gradskom vrtu biti domaćini Hajduku.

Kako bilo, Rene Poms svjestan je težine ove utakmice i da samo tri boda kupuju mir u Gradskom vrtu ali i otklanjaju upitnike oko njegove pozicije koja nije toliko čvrsta koliko je bila uoči nastavka proljetnog dijela.

A na ruku mu ide i situacija u Varaždinu koja isto tako nije baš najbolja. Tri uzastopna poraza unio je nemir u svlačionicu trenera Kovačevića.

“Situacija je daleko od idealne, ali nema nekog smisla gledati u ono što je iza nas. Dobar rezultat i igra u našem stilu vratit će nas opet na pravi putokaz”, istaknuo je trener Varaždina koji ima velikih problema oko slaganja udarne momčadi koje će poslati na Osijek. Naime, osim spomenutog Teklića, pripremni dvoboj s Jarunom donio je ozljede Škaričića i Jelenića.

Sudar u Gradskom vrtu sudit će Fran Jović iz Zagreba. Pomoćnici će biti Hrvoje Radić (Split) i Luka Pušić (Zagreb). Toni Dadić je četvrti sudac, VAR je Duje Strukan iz Splita a AVAR Goran Perica iz Šibenika.

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-3-3)

Varaždin (4-3-3)



Tagovi

NK VaraždinNK OsijekHNL

Ostale Vijesti