Valverde otkrio zašto Rakitić ne igra

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 14.09.19. | 09:51

Otkrio razloge slabije minutaže.

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde izjavio je u petak kako ono što se događalo tijekom ljetnog prijelaznog roka neće utjecati na Ivana Rakitića, koji je izgubio status člana udarne postave, a u medijima se spominjao u kontekstu odlaska u Paris SG kao dio odštete za Neymara.

Valverde tvrdi kako hrvatskog veznog igrača nije uvodio u igru u posljednje dvije utakmice zbog velike konkurencije na njegovoj poziciji.

"Ne vjerujem da je pogođen time. To što nije igrao je ista vijest kao da ne igra Arthur Melo, Arturo Vidal ili Frenkie de Jong", rekao je na konferenciji za medije u Barceloni uoči subotnje utakmice s Valencijom.

Valverde je hrvatskog veznjaka ostavio na klupi u posljednje dvije prvenstvene utakmice protiv Betisa i Osasune. Prije toga mu je protiv Athletic Bilbaa dao 45 minuta u drugom poluvremenu.

"Vjerojatno će biti još puno pitanja hoće li igrati Rakitić ili bilo koji drugi igrač, no stvarnost je takva da postoji velika konkurencija na sredini terena. Došao je De Jong, a Sergi Roberto sada igra na sredini terena. Sada je ondje manje mjesta", izjavio je Valverde.

Otkada je Valverde sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine Rakitić mu je bio igrač s najviše nastupa sve do početka ove sezone, no od ove sezone se i to promijenilo. S jedne strane, Rakitić će konačno imati sezonu bez nevjerojatnih napora, ali da bi mogao i trebao više igrati, nema spora. Zaslužio je to u prethodnih pet sezona.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ivan RakitićErnesto Valverde

Ostale Vijesti