Valverde će trajati do kraja sezone: Messi već ima četiri kandidata za klupu Barce

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.11.19. | 13:59

Sadašnji trener ostat će na klupi jedino osvoji li trostruku krunu, a kiksa li u LIgi prvaka ili dobije po sebi u El Clasicu, na burzu će i ranije od zadnjeg dana sezone...

Sad su to potvrdili i španjolski mediji koji tvrde kako Josep Mario Bartomeu i Lionel Messi već potajno tragaju za njegovim nasljednikom, a pojedini smatraju kako su sadašnjem treneru već odbrojani dani. Zna se i koliko mu ih je ostalo na klupi Barce, a datum njegovog projiciranog odlaska bit će najkasnije zadnji dan tekuće sezone. Jasno, mogući debakl u El Clasicu u prosincu ili prerano ispadanje u Ligi prvaka presudit će mu i ranije...

Dogodi li se to, netko će privremeno preuzeti klupu katalonskog giganta, moguće je da to bude netko od bivših igrača, primjerice Xavi Hernandez, a s prvim danom sljedeće sezone na klupi će sjediti iskusnije rješenje. Ima ih nekoliko, ali dva imena su u prednosti.

Španjolci pišu kako je Leo Messi odabrao Erika ten Haga iz Ajaxa, naime sviđa mu se kako igraju nizozemski prvaci i smatra kako taj stil igre nije daleko od Barcine filozofije. Također, sviđa mu se što mladi trener u sebi ima Barcin DNK, a lani u Ligi prvaka pokazao je što zna i umije odvevši Ajax do polufinala.

Drugo ime koje kotira visoko u zamislima Lionela Messija jest Ronald Koeman, bivši igrač i sadašnji nizozemski izbornik, koji je već nekoliko puta bio u kombinacijama za klupu, ali posao se nikad nije konkretizirao.

No, kako su obojica trenutačno zaposleni, postoji mogućnost, iako vrlo mala, da se zahvale na ljubaznu ponudu Barcelone, a u tom slučaju postoje i rezervne opcije. Na tom su popisu pak belgijski izbornik Roberto Martinez i donedavni izbornik španjolske reprezentacije Roberto Moreno.

Ta su četiri imena navodno visoko ispred ostalih, a kao kandidat iz sjene spominje se i Marcelo Gallardo, sadašnji trener River Platea, koji je zadivio Messija, ali nema podršku ostalih koje se pita pri imenovanju novog trenera jer se boje novog slučaja „Tata Martino“.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ernesto ValverdeBarcelonaErik ten HagRonald KoemanPrimera

Ostale Vijesti