Valverde bi mogao dobiti otkaz zbog Rakitića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 20:36

Dolazak Frenkieja de Jonga mogao bi biti problem za obojicu.

Priča ide ovako, Barcelona je potrošila 70-ak milijuna eura za Ajaxovo čudo od djeteta Frankieja de Jonga. Novi Cruyff došao je u katalonsku metropolu u kojoj je njegov sjajni sunarodnjak izgradio stil igre koji koriste i danas, odnosno koji će itekako odgovarati novoj akviziciji, ali bi najunosniji transfer ove zime mogao izazvati i lavinu problema.

Naime, De Jong igra na identičnoj pozciji kao Ivan Rakitić, razumljivo puno lošije, ali Katalonci ga ne bi toliko platili da ga ne planiraju na njoj koristiti. Uprava želi da igra što više kako bi se što prije privikao na Barcu, to znači da bi u idućih pola godine Ivan Rakitić mogao ostati bez dijela minutaže, a Valverde bi mogao pogaziti svoju riječ, koju mu je dao ljetos dok ga je tražio PSG, a prema kojoj je obećao Ivanu da će igrati svaku utakmicu.

I doista je tako... Kad Messi, Suarez, Pique i ostale zvijezde odmaraju i gledaju utakmice s tribina, gledaj u Rakitića na terenu. Ali, Barcelona bi ga se sad željela riješiti jer, smatra, ima bolju i mlađu verziju, a u svlačionici je ionako prevelika gužva među veznjacima, ali Valverde ne želi pogaziti riječ koju je dao hrvatskom veznjaku i ne želi igrati bez Rakete kao motora srednje linije.

Situacija će se kristalizirati u idućih pola sezone, a po njezinom završetku mogle bi se dogoditi drastične promjene, kako u igračkom kadru, tako i na klupi. PSG prati razvoj situacije i još je spreman za Rakitića isplatiti do 125 milijuna eura, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru s prvakom Španjolske. Ivan, čini se, također razmišlja o budućnosti jer je navodno upisao kći u školu u kojoj se uči francuski jezik, a prije nekoliko mjeseci šuškalo se kako je stavio na prodaju kuću u Barceloni.

Valverde bi mogao biti kolateralna žrtva cijele situacije, a sve će ovisiti o Ivanu Rakitiću. U Barci se također pripremaju na takav rasplet jer razmišljaju o nasljednicima svog aktualnog trenera, dvoje između Quiquea Setiena i klupske legende Xavija.

(foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaIvan RakitićErnesto Valverde

Ostale Vijesti