Valenica svladala Betis, i dalje drži priključak za eurozonom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.02.20. | 19:00

Moron zabio samo šminke radi.

Sudionik osmine finala Valencija uzela je tri boda pobjedom nad Betisom 2:1 na svojo Mestalli, te tako održala korak sa šestim Getafeom koji ima bod više, a na samo dva boda plusa su Sevilla, Atletico Madrid i Real Sociedad.

Dugo su Šimšiši probijali bedem gostiju iz Andaluzije. Tek su u 60. minuti poveli golom Kevina Gameira. Gaya mu je dodao nadomak šesnaesterca s lijeve strane, on ostavio odličnom Porugalcu Guedesu koji je kombinirao, no na kraju je loptu vratio Francuzu, koji se lijepo namjestio i poluvisokim udarcem sa otprilike 18 metara načeo Roblesa za 1:0.

Dugo je Valencia tražila drugi gol, no uspjela je tek u 89. minuti. Nakon lijepe kombinacije po desnoj strani, na kraju je Danac Daniel Wass ostavio u kaznenom prostoru loptu za jednog od najvažnijih igrača domaćina, ujedno i kapetana, Danija Pareja, koji prizemnim udarcem gađa kut gostiju za 2:0.

Igrač je ovo koji u posebno bitnim trenucima istupa za svoju momčad, kako i priliči idealnom kapetanu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">10 - <a href="https://twitter.com/valenciacf_en?ref_src=twsrc%5Etfw">@valenciacf_en</a> have earned ten points thanks to the seven Dani Parejo&#39;s goals in <a href="https://twitter.com/LaLiga?ref_src=twsrc%5Etfw">@LaLiga</a> this season, more than any other player for his team in this competition. Vital<a href="https://twitter.com/hashtag/ValenciaBetis?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ValenciaBetis</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/LaLigaSantander?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LaLigaSantander</a> <a href="https://t.co/wO2vr2Wkm2">pic.twitter.com/wO2vr2Wkm2</a></p>&mdash; OptaJose (@OptaJose) <a href="https://twitter.com/OptaJose/status/1233799480782225408?ref_src=twsrc%5Etfw">February 29, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Sastav iz Seville ipak je u trećoj minuti sudačke nadoknade uspio postići počasni gol. Sa desnog je krila nabacio Emerson, i to pomalo prejako. Lopta je aterirala na nogu Nabiju Fekiru, no Francuz je loše zahvatio loptu te je ona otišla visoko u zrak, no dok je letjela igrač koji je ušao u igru u drugom poluvremenu Loren Moron, lijepo se izborio za poziciju i zakucao loptu u gol za 2:1 iskosa unutar kaznenog prostora.

 (foto: Reuters)

 


Tagovi

ValenciaBetisDani ParejoKevin GameiroNabil FekirPrimeraLoren Moron

Ostale Vijesti