Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Ušli s klupe i Dinamu donijeli pobjedu: "Nije ugodno kada sjediš na klupi, svi igrači žele igrati" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 08:51

Igrači s klupe Dinamu su donijeli preokret na otvaranju sezone.

Dinamo je pohod na obranu naslova prvaka otvorio pobjedom na domaćem terenu protiv Lokomotive koja je utakmicu otvorila sjajno. U 22. minuti Ibrahima Alyju zabio je za 2:0 vodstvo gostiju, a osam minuta ranije Sandru Kulenoviću poništen je drugi pogodak jer je istome prethodio prekršaj. Dinamo je djelovao grogirano, kao da su Čačićevi izabranici u utakmicu ušli direktno s nekakve fešte. Obrana je lutala, igrači su se odmicali od suparnika... utakmica je ličila na onaj prošlosezonski posrtaj kod Šerifa u Tiraspolu.

Ante Čačić je morao reagirati. I reagirao je odmah nakon drugog (priznatog) gola Lokomotive. Petra Bočkaja je izvadio, a u igru ubacio Josipa Drmića, dok je na poziciju lijevog beka ponovno stao Robert Ljubičić. A Drmić, klasa kakva jest, odmah je uzeo stvar u svoje ruke. Minutu nakon ulaska zabio je (uz pomoć Mersinaja i grede) za smanjenje vodstva Lokomotive, potom se sam izborio za šansu i zamalo zabio za izjednačenje, a isto mu je uspjelo u 34. kada je realizirao prodor i dodavanje Luke Ivanušeca.

"Tri boda su nam bila najvažnija. Krenuli smo dobro, imali jednu dobru šansu, no onda smo počeli puno griješiti nismo bili koncentrirani. Takve nam se greške ne smiju događati. Lokomotiva je jaka momčad, oni su te greške uspjeli kazniti. Moram na kraju pohvaliti cijelu ekipu na karakteru. Mislim da smo zasluženo pobijedili".

Drmić je djelovao 'ljuto', kao da je odlučio sam vratiti stvari na svoje mjesto.

"Svaki igrač želi igrati. Nisam bio ljut, ali, normalno, nije ti ugodno kada sjediš na klupi i gledaš utakmicu. Svi koji su ušli napravili su jako dobar posao. Važan je karakter momčadi, ali mi moramo ovakve utakmice na drukčiji način rješavati. Ne smijemo se stalno vraćati i trošiti dodatnu energiju. Drago mi je zbog dva gola, ali pobjeda je danas bila najvažnija".

Ipak, Lokomotiva se nakon izjednačujućeg Dinamovog pogotka ponovno konsolidirala. U nastavku nismo gledali toliko dinamičnu utakmicu, bilo je malo šansi, a činilo se da će Plavi teško probiti čvrsti gostujući blok. Prijelomna je bila 77. minuta. Mateo Marić je zbog starta nad Stefanom Ristovskim dobio žuti karton. Oglasio se i VAR koji je pokazao da je veznjak Lokomotive zaslužio isključenje. Čačić je tu VAR provjeru iskoristio kako bi u igru ubacio Sadegha Moharramija i Luku Menala.

Dinamo je u igri s igračem više bacio sve karte u napad, a u tom napadu najopasniji je bio upravo Menalo. Prvo je promašio sjajnu šansu, a onda je, nakon lijepe kombinacije Ljubičića i Kevina Theophilea zabio za Dinamovu pobjedu.

"Meni je uvijek teže sjediti na klupi, puno mi je lakše igrati i biti fokusiran na nogomet. Imao sam šansu i prije gola, ali se na kraju sve vratilo. Pokazali smo karakter i duh svlačionice. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Lokomotiva nam je zabila tri pogotka od kojih je jedan opravdano poništen nakon pregleda VAR-a. Uspjeli smo se vratili, svaka čast svima!", rekao je Menalo za klupske kanale.

Dva jokera s klube, tri gola. Dinamo je slavio na otvaranju nove sezone HNL-a, a Ante Čačić će za utakmicu protiv Shkupija u drugom pretkolu Lige prvaka sigurno izabrati drukčiju momčad u odnosu na onu koja je sinoć istrčala na Maksimiru.

1. kolo HNL-a

Dinamo – Lokomotiva 3:2 (Drmmić 26., 34., Menalo 91. / Kulenović 4., Alyju 22.)

Stadion: Maksimir

Gledatelja: 4.320

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Žuti kartoni: Ivanušec (Dinamo) / Cokaj, Smakaj (Lokomotiva)

Crveni karton: Marić (Lokomotiva)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković – Ristovski (od 77. Moharrami), J. Šutalo, Theophile, Bočkaj (od 25. Drmić) – Ivanušec, Ademi, Ljubičić – Špikić (od 77. Menalo), Petković, Oršić (od 58. Mišić)

Lokomotiva (4-2-3-1): Santini – Vranjkobić, Mersinaj, Soldo, Milićević – Marić, Smakaj (od 46. Bubanja) – Alyju, Cokaj, Pivarić - Kulenović

1. kolo HNL-a:

Petak, 15. srpnja

Dinamo - Lokomotiva 3:2

Subota, 16. srpnja

Osijek - Gorica, 19.00

Šibenik - Rijeka, 21.00

Nedjelja, 17. srpnja

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Istra 1961 - Hajduk, 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

(N.R.)


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNLNK LokomotivaLokomotiva ZagrebJosip DrmićLuka MenaloAnte Čačić

Ostale Vijesti