Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Umorni Osijek dočekuje Goricu koja nakon Dinama želi bodove i na Pampasu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 09:00

Nedjeljni raspored HNL-a nudi tri utakmice od kojih je i ona na Opus Areni gdje će Osijek biti domaćin Gorici

U dijametralno suprotnom ritmu će Osijek i Gorica dočekati posljednju utakmicu ovog kola HNL-a. Domaćini dolaze iz onog europskog s obzirom na to da su u četvrtak igrali dosta iscrpljujućih 90. minuta protiv Adane, dok je Gorica imala pauzu od dva tjedna jer im je Hajduk prošlo kolo odgodio utakmicu.

Na Osijek će svakako imati utjecaja utakmica protiv Adane i Stjepan Tomas će slagati momčad ovisno o energetskom stanju. Dakako, bez Adriana Leona Barišića koji je postao novi igrač Basela.

“Na smijemo misliti o umoru već o načinu na koji da pobijedimo Goricu”, rekao je u najavi Stjepan Tomas dodavši kako je recept isti onaj ulazak u utakmicu kao protiv Gorice.

“Momčad je u dobrom ritmu i ne bih previše mijenjao. Utakmica protiv Adane je pokazala da kada smo pravi možemo igrati dobru utakmicu. Sada to moramo nastaviti i kroz prvenstvo”, rekao je Tomas koji i nema previše problema oko izbora kadra za utakmicu. Nema tek Fućka kojem su otišli križni ligamenti koljena i neće ga dugo biti na terenu i Fiolića koji se ozlijedio protiv Adane u prvoj utakmici.

S druge strane, Željko Sopić je prisilnu pauzu odradio s dvije trening utakmice. Igrala je Gorica protiv Lokomotive i Kurilovca, a 15 dana bilo je dovoljno da svi zaliječe svoje ozljede pa Sopić ide na Opus Arenu sa svim raspoloživim snagama.

“Imali smo te dvije test utakmice i sada idemo na naš najljepši stadion gdje nas čeka dobra atmosfera i Osijek koji je u uzlaznoj putanji”, najavio je Sopić izdvojivši imena poput Lovrića, Miereza i Caktaša čija kvaliteta nadilazi HNL.

“Svjestan sam kako će to biti zahtjevna utakmica, ali takva je bila i protiv Dinama pa smo ostali neporaženi. Bitno je da ne podlegnemo atmosferi i budemo fokusirani svih 90 minuta”, poručio je Željko Sopić.

OČEKIVANI SASTAVI:

Osijek (4-2-3-1)

Gorica (4-2-3-1)




Tagovi

NK OsijekStjepan TomasŽeljko SopićHNLHNK Gorica

Ostale Vijesti