Jason Cairnduff/Action Image
Jason Cairnduff/Action Image

Umjesto zarade, stižu kazne: Šest klubova Premier lige mora platiti 20 milijuna funti zbog Super lige!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.06.21. | 13:11

Odmetnuta šestorka nagodbom riješila kaznu s domaćim nogometnim savezom

Kako tvrdi urednik britanskog Sky Sportsa Mark Klienman, napokon je okončana višetjedna sapunica “posijeratnih” pregovora između čelnika Premier Lige i predstavnika Chelseaja, Arsenala, Tottenhama, Liverpoola, Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Klubovi će zbog nedavnog pokušaja “puča” biti drakonski kažnjeni sa po 20 milijuna funti kazne, uz prijetnju novih novčanih kazni i oduzimanja 30 bodova u ligi ukoliko pokušaju implementirati bilo koji drugi, sličan concept odcjepljivanja od UEFA-inih natjecanja.

Za razliku od UEFA-e koja je kaznila odmetnute bogataše uskraćivanjem novca od buduće prodaje TV prava, Premier Liga inzistira na isplati novca u gotovini. Podsjetimo, ljuibav između UEFA-e i klubova je pukla kada su u mjesecu travnju posve neočekivano izašli s PR objavom o novom, elitnom natjecanju za najbolje klubove starog kontinenta. Uslijedio je bijes navijača i čelnika UEFA-e. Obje, često zaraćene strane zaključile su kako je takvo što nedopustivo. Prvi je led probio Chelsea objavivši kako će izaći iz projekta, nastavili su se povlačiti i drugi engleski klubovi, pa je svega dva dana od prve objave postalo jasno da od te priče neće biti ništa.

I tako je dvanaestorka u svega nekoliko mjeseci napustila ideju Super Lige pognute glave. Neki su prošle bolje, neki lošije, no poruka UEFA-e je jasna. Svaki pokušaj novog “puča” bit će zapamćen godinama. Bez iznimke, zvali se oni Florentino Perez ili Andrea Agnelli.


Tagovi

Super ligaPremier ligaChelseaArsenalTottenhamManchester CityManchester UnitedKazna

Ostale Vijesti