REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Ukrajinci protiv UEFA-e, bojkotirat će natjecanja u kojima će biti mladi Rusi, iako bez ruskih obilježja

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 27.09.23. | 12:10

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s FIF-om odlučila vratiti U17 momčadi jer "djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli"

Ukrajina će bojkotirati europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruske momčadi, objavio je u srijedu Ukrajinski nogometni savez (UAF).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ova objava dolazi dan nakon odluke UEFA-e – krovnog europskog nogometnog tijela - da reintegrira ruske momčadi mlađe od 17 godina u svoja natjecanja, odluku koju UAF "oštro osuđuje", navodi se u priopćenju objavljenom na web stranici ukrajinskog saveza.

"UAF inzistira na očuvanju dosadašnjih odluka UEFA-e i FIFA-e o zabrani svim ruskim momčadima sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima", stoji u priopćenju.

"UAF potvrđuje da nećemo sudjelovati ni u jednom natjecanju u kojem sudjeluju ruske momčadi, te apeliramo na ostale saveze članice UEFA-e da bojkotiraju eventualne utakmice u kojima bi sudjelovale momčadi iz Ruske Federacije, pod uvjetom njihovog pristupa."

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnom udrugom nogometnih saveza (FIFA) odlučila vratiti U17 momčadi jer "djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli".

Utakmice ruskih momčadi moraju se, međutim, igrati "bez ruske zastave, himne i službene odjeće" i izvan ruskog teritorija, precizirala je UEFA.

Ukrajincima, očito, ni to nije dovoljno…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina, G)


Tagovi

UkrajinaUkrajinska nogometna reprezentacijaUEFAFIFAAleksander Čeferin

Ostale Vijesti