Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Udarni Dinamov sastav do pobjede nad Krznarom, Hoxhin slalom potez utakmice

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.01.24. | 16:15

Dva pogotka u prvom dijelu bila su dovoljna za treću pobjedu Modrih na pripremama, palo je Celje (2-0)

Reda Dinamo pobjede nad slovenskim klubovima na pripremama, nakon Rogaške (1-0) i Triglava (7-0), u Rovinju je pao i najjači suparnik, vodeća momčad prvenstva, Celje (2-0). Dakako, kao i sve druge pripremne utakmice, ne treba ni ovu uzimati kao sveto pismo i donositi neke konačne zaključke, ali vide se u Dinamovoj igri jasne konture i ideje trenera Jakirovića, koje igrači sve bolje provode u djelo. Nema više ni skrivanja karata, Sergej Jakirović odlučio je na teren protiv lidera slovenskog prvenstva poslati glavninu udarnih 11, momčad koja će istrčati protiv Lokomotive za 10 dana na startu proljetnog dijela sezone. Dvije su promjene moguće, možda će zaigrati Dino Perić umjesto Theophilea i novopridošli Japanac Ogiwara umjesto Perkovića. Perić je propustio utakmicu iz predostrožnosti, Ogiwara još je trenira s momčadi i to su te dvije nepoznanice. Ostalih devet igrača trebali bi biti isti kao u prvom poluvremenu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Srdačno su se Damir Krznar i suradnici, Mihael Mikić i Vedran Attias, pozdravili s 'dinamovcima', stigao je i Luka Menalo, koji je od jučer na posudbi u Celju, ali nije igrao u ovoj utakmici. Krznar, za razliku od Jakirovića, nije isprobao svoju udarnu momčad, u oba je poluvremena kombinirao one iz prvog i one iz drugog plana, Slovenci su tek započeli pripreme i njima je ovo bila prva pripremna utakmica. Bilo je i gledatelja, okupili su se oko terena mladi Dinamovi navijači iz Istre, bilo je i onih nešto starijih ljubitelja nogometa, u 'špijunskoj misiji' zatekli smo sportskog direktora Gorice Marija Brkljaču, delegaciju Slavena Belupa te jako Istrino izaslanstvo, Sašu Bjelanovića, Gorana Rocu i Antu Ercega.

A ta udarna Dinamova momčad opet je pokazala ono što smo već vidjeli u prethodne dvije pripremne utakmice. Visoki presing, težnja za brzim reposjedom i brzim, okomitim nogometom. Upravo je taj presing donio prvi pogodak, Mišić je pritiskao stopere i uzeo loptu, dodao Ademiju, on proigrao Kaneka, koji je s desne strane pogodio desnom nogom suprotni kut. Dominirao je Dinamo, očekivano, Celjani su zaprijetili tek jednom, udarac Bajde zaustavio je Zagorac, sve ostalo bilo je u znaku Modrih. Vidjeli smo i jednu ružnu. potencijalno opasnu situaciju, koja je, srećom, prošla bez posljedica. Mauro Perković nakon jednog grubog starta braniča Celjana završio je u žičanoj ogradi kraj terena, probio ju je glavom. Srećom, nije udario u betonski blok ispod ograde, moglo je završiti tragično!

Debitirao je i Arber Hoxha za Dinamo i predstavio se u vrlo dobrom svjetlu. Trebalo mu je 20-ak minuta da malo osjeti suigrače, da se prilagodi njihovim kretnjama, a onda se malo oslobodio. Prvo je odlično prošao i ubacio na prvu vratnicu, gdje su suparnički braniči izbacili loptu, a onda je režirao i potez utakmice. U slalomu je u šesnaestercu nanizao trojicu igrača, kad se spremao na egzekuciju, srušili su ga i bio je to kazneni udarac. Za razliku od utakmice protiv Triglava, Bruno Petković je ovaj put bio ozbiljan i precizan za 2-0. Mogao je Petković i ranije poentirati, Mišić ga je sjajno proigrao s centra, išao je sam na vratara Rozmana, ali u svom je stilu težio atrakciji, bacio vratar na tlo, zaobišao ga, onda još jednim driblingom izbacio i njegova suigrača, ali umjesto da zatrese mrežu dodavao je Hoxhi i prilika je propala. Spomenuli smo Josipa Mišića, bio je ponajbolji Dinamov igrač u tom prvom dijelu, djeluje, generalno, na ovim pripremama svježiji, u boljoj formi nego jesenas.

Promijenio je Jakirović svih 11 igrača u nastavku, opet upario Brodića, malo povučenijeg, i Kulenovića. Imali su Celjani prvu priliku, Nevistić je 'skinuo' udarac s 20-ak metara, nakon toga opet su opasniji bili Modri. Svidio se ponovno Noa Mikić ne desnom boku s nekoliko prodora i logičnih poteza, on je sigurno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela priprema. Mogao je Sandro Kulenović povećati svoj 'račun' golova, do ove utakmice zabio ih je četiri, lukavo je s lijeve strane gađao praznu mrežu, ali nije pogodio, Špikićev udarac zaustavio je Jurhar. Nije bilo Gabriela Rukavine, čiji se transfer u MLS sve izgledniji pa ga u Maksimir ne žele koristiti.

Dinamo – Celje 2-0

Rovinj. Igralište: Valbruna. Gledatelja: 100. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka).

DINAMO – prvo poluvrijeme: Zagorac – Ristovski, Živković, Theophile, Perković – Ademi, Mišić – Kaneko, Baturina, Hoxha – Petković; drugo poluvrijeme: Nevistić – Mikić, Bernauer, Cvetko, Ljubičić – Sučić, Halilović – Špikić, Brodić, Vidović – Kulenović. Trener: Sergej Jakirović.

CELJE – prvo poluvrijeme: Rozman (od 30. Obradović, od 60. Jurhar)– Karničnik, Klašnja, Nemanič, Milić – Kouter, Zabukovnik – Aarons, Popović, Prutsev – Bajde (od 30. Adetunji); drugo poluvrijeme: Obradović – Ajhmajer, Zec, Vuklišević, Krefl – Vrbanec, Dulca – Ibrahim (od 67.Veselaj), Prutsev (od 60.Džumhur), Mačak – Adetunji (od 60.Edmilson). Trener: Damir Krznar.

Strijelci: 1-0 – Kaneko (6., Ademi), 2-0 – Petković (36.-11m).



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićDamir KrznarCeljeArber HoxhaTakuro KanekoBruno Petković

Ostale Vijesti