Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Mladi Dinamov talent propušta utakmicu protiv Celja zbog izglednog transfera! 'Kuha' se i oko Bulata

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 14:25

Sergej Jakirović u današnjoj utakmici u Rovinju ne računa na Rukavinu, koji bi ipak mogao završiti u MLS-u

Prvo ispravak i isprika, najavljivali smo utakmicu Dinama i Celja u Rovinju od 14 sati, za to je vrijeme najavljen bio i televizijski prijenos, međutim, došlo je do nekakve zabune ili promjene termina, početak utakmice ipak je bio u 14.30 sati. A Sergej Jakirović odlučio je koristiti udarnu momčad i igrače, koji su u prvom planu, sve je manje prostora i vremena za testiranje onih koji sigurno neće imati veliku minutažu na proljeće, poput nekolicine juniora.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A među onima, koje Dinamov trener nije uključio u sastav za Celje je i Gabriel Rukavina. Igrao je protiv Triglava u drugom poluvremenu, dobio bi i danas minutažu da nije blizu odlaska iz Dinama! Naime, iako nitko to nije decidirano rekao, jasno je da Rukavina ne igra ovu utakmicu zbog izglednog transfera. Podsjetimo, u Maksimir je stigla ponuda iz MLS-a, LA Galaxy ponudio je tri milijuna eura za Dinamova talenta, što u Dinamu nisu odmah prihvatili, najavili su da žele ili višu odštetu ili da se igrač odrekne 20 posto transfera, koliko mu po ugovoru pripada. Nije subota donijela neki veliki pomak po tom pitanju, ali Rukavina je, očito, dobio zeleno svjetlo za transfer, ako se ispuni spomenuti uvjeti. Stoga i nije u sastavu za Celje, nema smisla uigravati ga i forsirati, ako je glavom već izvan Dinama, a njegov transfer izgledan. Vidjet ćemo što će donijeti idući dani, kako će se sve raspleti, ali, u ovom je trenutku izvjesno da bi Rukavina mogao napustiti Dinamo.

Kakva je situacija s Markom Bulatom, koji se spominje u kontekstu mogućeg odlaska u Glasgow Rangerse? Nema još ništa konkretno kao kod Rukavine, ali iz više izvora dobili smo informaciju da se i tu nešto 'kuha', da ta vijest iz Škotske nije bez vraga, ima dima, očito i vatre. Bulat je također oslobođen utakmice protiv Celja, ali ne zbog transfera već zato što tek hvata formu i spremu, imao je neugodnu gripu, kasnio na pripreme u Rovinj i treba mu koji dan da se vrati u pravi ritam. On bi, ne dogodi li se nešto značajnije oko transfera, trebao igrati 16.siječnja protiv Makedonije GP. Tada bi u kadru mogao biti i Takuya Ogiwara, koji je uz bolest imao i manjih problema s gležnjem pa još nije u punom treningu. No, do utakmice s Lokomotivom, ako ne prije, trebao bi biti potpuno fit.



Tagovi

GNK DinamoGabriel RukavinaSergej JakirovićpripremeCeljeLos Angeles Galaxy

Ostale Vijesti