Ždrijeb za Euro U-21: Najteže s favoritima i Srbima, najlakše s Talijanima

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.11.18. | 09:48

Danas će se održati ždrijeb Eura. Hrvatska može izvući skupinu smrti s reprezentacijama vrijednim preko 200 milijuna eura i velikim rivalom, a najbolja opcija bila bi u društvu Italije.

Danas u 18 sati mlada reprezentacija Hrvatske saznat će suparnike na Europskom prvenstvu U21 koje će se 2019. održati u Italiji. Mladim Vatrenima ovo će biti prvi Euro nakon 2004. i tek treći u povijesti, a smješteni su u treću jakosnu skupinu.

U prvoj jakosnoj skupini uz domaćine Talijane još se nalaze aktualni prvaci Nijemci i Englezi koji u kadru imaju igrače koji su prošle godine osvojili Euro U19.

U drugoj jakosnoj skupini nalaze se Španjolska, Danska i Francuska, a u trećoj, osim Hrvatske, Srbija, Belgija, Austrija, Poljska i Rumunjska.

Na Euru ovih 12 reprezentacija bit će razvrstane u tri skupine, momčadi iz prve i druge jakosne skupine, dakako, ne mogu biti svrstane u istu grupu, a svaka skupina imat će po dvije reprezentacije iz trećeg pota.

Iako su domaćini, s obzirom na igrački kadar, iz prvog pota najbolje bi bilo dobiti Italiju, a najteži protivnik bili bi Englezi. Iz druge jakosne skupine Danska bi bila „lutrija“, a najteži suparnik Francuska, iako je mlada Hrvatska nedavno protiv Tricolora odigrala 2:2 i igrat će gotovo sigurno bez svojih superstarova Kyliana Mbappea i Ousmanea Demblea.

Što se posljednje jakosne skupine tiče, najteži suparnik bila bi Srbija, što zbog tradicionalno jake momčadi koju mlade srpske selekcije imaju, što zbog društveno-političkog odnosa sa susjedima.

Skupina smrti:

Engleska, Francuska, HRVATSKA, Srbija

Najlakša skupina:

Italija, Danska, HRVATSKA, Rumunjska

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu U21

Ostale Vijesti