Srecko Niketic/  PIXSELL
Srecko Niketic/ PIXSELL

U Istru 1961 stiže 'Asanovićev' Zambijac, a vraća se i važan kotačić iz prošlosezonske momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 08:44

Pulski prvoligaš još uvijek kreira momčad za narednu sezonu - dolaze, ali i odlaze po dva igrača.

Istra 1961 prvenstvo je otvorila s dva domaća poraza. I dok je posrtaj od Hajduka u prvom kolu donekle bio i očekivan, Puljane je sinoć na Aldo Drosini iznenadio Varaždin (1:2) i tako produbio krizu pulskog prvoligaša.

Izgradnja pulske momčadi daleko je od završetka, a idući bi tjedan na Aldo Drosini trebao također biti vrlo prometan. Velika je vijest gotovo sigurni povratak argentinskog veznjaka Facunda Caseresa koji je prošlu sezoni proveo na posudbi u Istri iz argentinskog Veleza. Pregovaralo se na početku sezone oko njegovog povratka u klub, ali je priča zapela oko visine njegovih primanja, javljaju Sportske novosti. Međutim, s vremenom su obje strane 'omekšale' i čini se da je dogovor postignut - u Istru 1961 vraća se igrač koji je prošle sezone bio jedan od stožernih prvotimaca Gonzala Garcije, u prvenstvu i Kupu odigrao je ukupno 18 utakmica, zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

Cesares nije jedini koji bi idućeg tjedna trebao potpisati ugovor s Istrom 1961. U klub bi, na preporuku Aljoše Asanovića trebao stići i 21-godišnji veznjak Prince Mumba iz lokalnog Kabwe Warriorsa. Mumba je bio član zambijske reprezentacije koja je nedavno osvojila COSAFA Cup, odnosno prvenstvo Južne Afrike.

S druge strane Pulu su napustila dva igrača, lijevi bek Gideon Acquaha koji nije upisao niti jedan nastup za Zeleno-žute te ofenzivac Dino Kapitanović koji je u Istru stigao u veljači iz Dinama II, nakon što je prošlu jesen proveo na posudbi u Dubravi. Kapitanović je na proljeće odigrao sedam utakmica za Istru 1961 u kojima je upisao tek 96 minuta, bez konkretnog učinka.

(N.R.)


Tagovi

Istra 1961Aljoša AsanovićZambijaFacundo Caseres

Ostale Vijesti