Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Trebalo mu je svega pola godine za trofej: Asanović sa Zambijom osvoji COSAFA kup! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.07.22. | 08:38

Sjajan uspjeh za Splićanina!

Aljoša Asanović osvojio je Afrički kup (CONSAFA Cup) s reprezentacijom Zambije!

Zambija je u finalu nakon produžetka pobijedila (1:0) reprezentaciju Namibije.

Strijelac jedinog pogotka bio je vratar Namibije Edward Maova, koji je u 111. minuti nespretno reagirao i ubacio je loptu u vlastitu mrežu.

Na ovom natjecanju nastupili su igrači koji igraju u nacionalnom prvenstvu.

Veliki je ovo uspjeh za Aljošu Asanovića kao izbornika Zambije, koji je tu funkciju preuzeo početkom 2022. godine, kao i za članove njegova stožera u kojemu su Tonći Gabrić, koji se brine o vratarima, Karol Praženica, Slovak koji je nekada nosio dres Hajduka, te Stefan Carević.

Aljoša Asanović je prije preuzimanja reprezentacije Zambije dugi niz godina radio kao pomoćnik Slavena Bilića, a ovo je jedan od najvećih uspjeha u povijesti tamošnjeg nogometa nakon što su prije točno 10 godina osvojili Afrički kup nacija svladavši u finalu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca Obalu Bjelokosti. Zambija je bila veliki autsajder, za Obalu Bjelokosti su tada igrali Drogba, braća Toure, Kalou, Gervinho i ostali, dok je najveća zvijezda u reprezentaciji Zambije bio Emmanuel Mayuka, tada 20-godišnji napadač koji je igrao za Young Boys, a sad je s 31 godinom daleko od ozbiljnog nogometa budući da već dvije i pol godine igra za zambijski Napsa Stars.



Tagovi

ZambijaAljoša Asanović

Ostale Vijesti