Sanjin Strukić/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL

U Hajduk se vraćaju neki 'posuđenici', no je li moguć povratak lijevog beka iz Serie A i bivšeg Vatrenog?

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 23.12.23. | 08:01

Bijeli traže igrača koji bi zamijenio ozlijeđenog Darija Melnjaka

Hajduk ima brojne igrače na posudbama u četiri države, tri kluba partnera u kojima se mladići kale i nadaju pozivu na pripreme koje startaju 3. siječnja.

Istina, teško da će igrači koji su na posudbi u slabijim ligama i rangovima poput onih u Solinu te u Širokom Brijegu i Radomlju, biti pojačanja, no već je uvriježeno da ih se testira na pripremama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, za napad na prvo mjesto trebaju pojačanja. Priča s Ivanom Perišićem čeka svoj nastavak i trenutno je izvan fokusa jer je krilni napadač Tottenhama i hrvatske reprezentacije na rehabilitaciji. Na teren bi mogao tek u travnju, a da bi bio važan kotačić Vaatrenih na Euru, trebat će mu utakmica. E, sad, hoće li to biti u Hajduku ili negdje drugdje pokazat će vrijeme. Uskoro će se intenzivnije, čim se okupi kadar za pripreme vidjeti 'je li vrime?'

S druge pak strane, nije uopće upitno da je Hajduk u potrazi za lijevim bekom jer jedini s iskustvom kojega zasad ima je Ismaël Diallo koji je zbog tri žuta kartona suspendiran za Jadranski derbi, a kao pričuva se nudi mladi Šimun Hrgović koji je na dvojnoj registraciji u članu Prve NL Solinu.

Kao što smo spominjali Davida Čolinu iz Augsburga kojega bi se prema pisanju Bilda rado riješili te bi mogao biti interesantan Bijelima, tako se može govoriti i o još jednom prokušanom beku koji trenutno nastupa u Serie A. Salernitana se grčevito bori za ostanak, a tamo igra Domagoj Bradarić koji se iz Hajduka prodao 2019. godine u Lille s kojim je osvojio francusko prvenstvo, ali je prošlo ljeto prodan u Italiju. Nastupa Bradarić redovito u Serie A, ali nakon titule u Francuskoj sigurno ga ne zanima teška borba za status u prvom talijanskom rangu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Salernitana je na samom dnu, pa premda čelnici obećavaju pojačanja u pokušavanju nemoguće misije, Bradarića bi se moglo privući posudbom koja bi zadovoljila oba kluba. On bi nesumnjivo bio pojačanje, jedino pitanje je vraća li mu se u Hrvatsku, premda Hajduk ima odličnu priču, drži prvo mjesto i namjerava igrati u skupini nekog europskog natjecanja. Ako je klub iz Salerna na osuđen na ispadanje, možda bi mu bilo bolje boriti se za vrh kao što je naviknut bio u Francuskoj, a možda može i do povrataka među Vatrene za koje ima četiri nastupa. Ovaj transfer plod je govorkanja u splitskim nogometnim krugovima, a ionako bi ukoliko ispadne, na kraju sezone tražio novi klub, premda ima ugovor do ljeta 2026., te bi i tada ovisno o Hajdukovim planovima i na kojemu će mjestu završiti kombinacija bila još uvijek 'živa'.

Toliko o teško ostvarivim transferima, vratimo se na one koji su na posudbama i koji bi mogli tražiti put kako bi bili što bliže kadru prve momčadi. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius najavio je da će vraćeni biti Madžid Šošić i Dominik Prpić. Šošić jer je imao dobru polusezonu, a Hajduk je deficitaran na krilnim pozicijama, a Prpić što se konačno nakon dulje stanke vratio u akciju i otvara mu se mjesto odlaskom Luke Vuškovića. Osim njih dvojice u Radomlju je talentirani Ivan Krolo koji također čeka na poziv s Poljuda, a vidjet ćemo kad će doći, jer radi se o zanimljivom igraču.

Široki Brijeg je također Hajdukov klub partner pa tako tamo igra Marko Capan iza kojega je dobra polusezona kod trenera Marijana Budimira. Podsjetimo, veznjak Capan bio je kapetan juniora Hajduka koji su došli do finala Lige prvaka mladih prošle sezone. Hoće li i njega povući Hajduk natrag teško je reći u ovom trenutku jer je i on svjestan kolika je konkurencija u veznom redu. U Hercegovini je i Jere Vrcić, no on zbog ozljede nije nastupao u posljednje vrijeme. Oni su 'posuđenici' osuđeni na dokazivanje i čekanje signala s Poljuda.

Treći iz serije klubova partnera je Solin gdje je većina mladih iz Lige prvaka predvođena nešto iskusnijim špicom Filipom Čuićem te Rokom Brajkovićem, potentnim talentom na krilu. Njih dvojica su često u zapisniku ili dobivaju sitnu minutažu u prvoj momčadi kao i ranije spomenuti Hrgović, ali i vratar Borna Buljan te Ivan Ćubelić, a uz Jadro su još: Niko Đolonga, Ante Kavelj, Krešimir Nazor i Mate Jurić-Petrašilo. No svi oni u su Hajduku u svakom trenutku dostupni, a nekolicina bi se mogla naći na prvoj prozivci i eventualno u Umagu na glavnom dijelu priprema.

Još jedan biser je na posudbi u Italiji, točnije u Monzi i tamo mu dobro ide u Primaveri, zabija golove i vjerojatno će nekadašnji klub pokojnog Silvija Berlusconija iskoristiti mogućnost kupnje kada zadovolji uvjete i pojavi se u prvoj momčadi s kojom zna trenirati. To znači da će Mate Antunović ostati u Italiji, jer je dogovorena nova runda pregovora na kraju sezone.

Dodajmo još da je Karlo Sentić koji je bio prvi čuvar mreže neko vrijeme na posudbi u mađarskom klubu Diósgyőri VTK.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukDomagoj BradarićIvan PerišićSerie AMadžid ŠošićDominik PrpićRadomljeŠiroki BrijegSolinposudbaHrvatska nogometna ligaMate AntunovićMonzaZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti