REUTERS/Rafael Marchante
REUTERS/Rafael Marchante

U formi: Raspucani Marin Tomasov mogao bi postati najbolji samostalni strijelac Kazahstana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 19:15

Bivši igrač Hajduka i Rijeke ima 34 godine, ali ne planira stati

Godine su samo broj. Barem za Marina Tomasova, koji je još prije dvije godine nakon povijesne pobjede njegove Astane nad Manchester Unitedom (2:1) u Europskoj ligi izjavio kako će igrati do 40. A kako je danas 34-godišnji krilni napadač krenuo, to bi se doista i moglo ostvariti.

Naime, Tomasov je trenutno prvi strijelac kazahstanskog prvenstva s 14 pogodaka u 20 utakmica. U posljednjem je nastupu, pobjedi (3:0) protiv Taraza, bio dvostruki strijelac i tako za četiri gola pobjegao napadaču Kairata Arturu Shushenachevu, drugom najefikasnijem strijelcu, vlasniku deset zgoditaka u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Naš iskušni nogometaš, bivši član Hajduka i Rijeke, iz koje je 2017. i otišao u Astanu, prije dvije je sezone prvo mjesto najboljih strijelaca dijelio s Aderinsolom Eseolom, kada su obojica zabila po 19 golova. Do kraja sezone je još 11 utakmica pa Tomasov može ići i preko navedene brojke Astana je na tablici nakon 22 kola prva s 50 bodova, jednim više od drugog Tobola.

Tomasov je karijeru počeo u Zadru, a u siječnju 2009. je za 400 tisuća eura stigao na Poljud. Ondje je proveo tri godine, nakon čega se odlučio vratiti na Stanove. Već na ljeto 2012. odlazi u Munchen 1860, iz kojeg 2015. stiže u Rijeku. Posljednje četiri godine za kruh zarađuje u Kazahstanu, gdje igra i najbolji nogomet karijere.

Dosad je u 157 službenih nastupa za klub zabio 72 gola i dodao 64 asistencije uz više od 12 tisuća odigranih minuta. Tomasov, vlasnik šest nastupa za hrvatsku U-21 reprezentaciju, prema Transfermarktu vrijedi ravno milijun eura.



Tagovi

KazahstanAstanaMarin TomasovHajdukRijeka

Ostale Vijesti