Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL

Igrao je za Red Bull Salzburg i Hajduk, ostvario transfer od 2 milijuna eura, a sad ide u Rumunjsku

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 28.09.21. | 15:33

Iako je odradio dobre tri sezone u Slovačkoj, na adekvatni angažman čekao je čak tri mjeseca.

Ante Roguljić je novi igrač rumunjskog prvoligaša Universitatea Craiova. S trenutno sedmoplasiranom momčadi rumunjskog prvenstva Roguljić je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produljenja na naredne dvije sezone.

25-godišnji veznjak je karijeru započeo u Omladincu iz Vranjica, da bi onda 2010. Godine prešao u Adriatic. Pod vodstvom trenera Franka Bogdana napravio je veliki iskorak, a njegove je kvalitete prepoznao Red Bull Salzburg koji ga 2013. Godine dovodi u svoje redove za dva milijuna eura. To je ujedno i najveći izlazni transfer u povijesti kluba kroz čije su redove svojevremeno prošli igrači poput Marka Livaje, Tonija Teklića, Darka Nejašmića i Stanka Jurića.

Posljednje tri sezone Roguljić je, I to veoma dobro, igrao u dresu slovačkog Trenčina. Prije toga je bio u Pafosu, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Hajduku. Igrač Red Bull Salzburga bio je četiri godine, a za prvu momčad je upisao dva nastupa i jedan pogodak.

U novom klubu Roguljić neće biti jedini igrač s prostora bivše države budući da u vrhu napada igraju Elvir Koljić i Jovan Marković, ali ne više i Ivan Mamut koji je ovog ljeta prešao u FCSB.

Universitatea Craiova je klub u kojem je prodefilirao popriličan broj ex HNL-ovaca, a najsvježiji primjeri su Alexandru Matel, Goran Zakarić, Ivan Martić, Niko Datković, Filip Jazvić i Renato Kelić.


Tagovi

Ante RoguljićHajdukRed Bull SalzburgTrenčinUniversitatea CraiovaRumunjska prva liga

Ostale Vijesti