VIDEO: U Europi se žale na suđenje, u Africi na - vračanje! Pogledajte zbog čega je prekinuta utakmica prvenstva Ruande

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.12.16. | 18:49

Nagledali smo se svakakvih razloga za prekid utakmice, ali ovo je prvi ovakav...

Fair play je u nogometu zbilja sveobuhvatan termin, ali koji uglavnom koristi kako bi se zadržala poštena načela i jednake šanse za uspjeh obje momčadi; ono što bi kod nas rekli „'ko je bolji nek' pobijedi“.

Ipak, u Ruandi u taj termin ulazi i štošta više, kao što sugerira i primjer s utakmice tamnošnjeg prvenstva između momčadi Mukure i Rayon Sportsa. Na tom je ogledu situacija među igračima eskalirala do te mjere da je utakmica nakratko bila prekinuta nakon što je napadač domaćih, Moussa Camara nakon jednog promašaja došao do protivničke vratnice i ostavio misteriozni predmet.

Dok bi ga drugdje igrači protivničke ekipe gledali u čudu, u Ruandi su oni doslovno podivljali, sumnjajući da Camara zapravo pokušava „baciti urok“ na njih i tako ih onemogućiti da dođu do pozitivnog rezultata! Odmah su pohitali fizički napasti Camaru, koji je bijeg potražio među svojim rezervama na klupi.

Inače, da situacija bude još bizarnija, u propozicijama tamnošnjeg prvenstva stoji da će svaki igrač za kojeg se posumnja da pokušava vještačkim sposobnostima onemogućiti protivnika biti kažnjen od strane Saveza sa čak 100 tisuća ruandskih franaka, što je otprilike sto britanskih funti!

Ova je konkretna utakmica ipak nakon nekoliko minuta nastavljena, a zanimljivo je da je Camara u nastavku – zabio gol. Je li mu pomogla crna magija ili samo nogometni talent, ostaje za vidjeti...

(Foto: screenshot)


Ostale Vijesti