REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

U Barçi opet čupaju kosu zbog Francuza: Dembélé još nije potpisao produženje, koncem lipnja postaje slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.06.22. | 17:14

Xavi pritišće Upravu kluba da dogovori ostanak francuskog reprezentativca

Da u ovom trenutku, netko na gornjim etažama Camp Noua čak i u polušali izgovori onu poznatu „vrijeme je novac“, vjerojatno bi ga naglavačke izbacili van. U Barceloni su, naime, ponovno na iglama, a oko koga drugoga nego oko svog skupocjenog nevaljalca Ousmanea Dembéléa.

Francuzu aktualni ugovor s katalonskim divom istječe 30. lipnja i još uvijek se ne nazire hepi end za klub budući da i dalje nije stavljen potpis na produženje ugovorne obveze. I dok menadžmentu frustracije rastu, trener Xavi ih dodatno pritišće kako bi se taj posao dogovorio.

Xavi i dalje vidi Dembéléa kao jednog od ključnih igrača svog sastava i sada žežli još jednom probati privezati ga za Nou Camp. To pitanje je otvoreno već nekoliko mjeseci, pregovori su tekli sporo, ali sada je „pet do 12“ za Barçu kojoj bi pred nosom moglo zapaliti najskuplje pojačanje u povijest kluba.

Sjetit ćete se, u ljeto 2017. je na račun dortmundske Borussije sjelo 140 milijuna eura (treći najskuplji transfer u povijesti nakon Neymara i Mbappéa). Danas, međutim, Transfermarkt cijeni brzonogog Francuza cijeni na pišljivih 30 milijuna eura, no Barceloni je u trenutku financijske krize bitan svaki euro.

U Barceloni su tek dolaskom Xavija počeli razmišljati da bi bilo dobro produžiti ugovor Dembéléu, a prije toga je sve u klubu nervirao svojim razmaženim ponašanjem i čestim izbivanjem s terena što zbog ozljeda, što zbog neodgovornog ponašanja.

No Xavi je pedagoškim pristupom razbudio, nesumnjivo silno talentiranog igrača, te mu dodijelio važnu ulogu u momčadi. Ali malo će mu to značiti ako ovaj digne sidro. Navodno da se za Dembéléa raspituju Chelsea i PSG, ali ništa konkretno.

I sada vrijeme nezaustavljivo curi. Koncem svibnja Dembeleov agent Moussa Sissoko je istaknuo kako njegov klijent još nije odlučio o nastavku svoje karijere, a čini se da je i dalje na snazi takav stav.

„Kada će doći pravo vrijeme, Ousmane će izabrati najbolju opciju. Uvijek smo poštovali sve klubove i tako će biti i dalje. Ništa još nismo definirali, a on će izabrati što je najbolje za njega“.


Tagovi

Ousmane DembeleBarcelonaXavi Hernandez

Ostale Vijesti