Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Turski velikan ozbiljno zagrizao: Rijekin veznjak na meti Galatasaraya!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 11:30

Vratio se nakon ozljede i bit će Sopićevo pojačanje u završnici sezone, a onda i vruća roba ljetnog prijelaznog roka

Galatasaray želi Niku Jankovića! Informaciju su plasirali turski mediji, što uvijek treba uzeti s dozom opreza Međutim, ovog puta su Turci, kako doznajemo, na pravom tragu, turski je velikan uistinu ozbiljno zagrizao za Rijekina veznjaka. Ne jednom, više su puta tijekom sezone dolazili na Rujevicu i pratili Jankovićeve igre, raspitivali se o njemu na više strana i ne bi bilo iznenađenje da uskoro na Rujevicu sleti i konkretna ponuda. No, Galatasaray nije jedini, Jankovića ozbiljno prate i neki klubovi s europskog Zapada, iz jakih liga, a interes za njega nije zaustavila niti ozljeda, koja ga je na više od mjesec dana odvojila od travnjaka i zaustavila u sjajnoj sezoni.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, Niko Janković se vratio, protiv Slaven Belupa odigrao je 13, protiv Rudeša 53 minute, a u srijedu je odradio pola sata u Kup dvoboju s Lokomotivom i sudjelovao u plasmanu Rijeke u finale. Željko Sopić dobio je veliko pojačanje za završnicu sezone, u kojoj Rijeka ganja dvostruku krunu, a Janković bi i u nedjelju protiv Hajduka u Jadranskom derbiju mogao dobiti dobru minutažu. Janković igra dosad sjajnu sezonu, zabio je ukupno 10 golova (sedam u HNL-u), dodao je tome i sedam asistencija (5+2), polivalentan je, igra gotovo sve pozicije u veznom redu.

Turci ga, pišu tamošnji mediji, vide prvenstveno kao središnjeg veznog igrača, koji može igrati i 'desetku' i krilo, a uz nogometne kvalitete, Janković je i igrač sjajnog karaktera. Svoj je nogometni razvoj gradio težim putem, iz Dinama je odlazio na posudbe u Slaven Belupo i Goricu, gdje nije uspio 'isplivati', ali je onda kod Sergeja Jakirovića u Zrinjskom 'eksplodirao'. Osvojio je dva naslova prvaka s mostarskim klubom, prije nego što je došao na Rujevicu, a i danas se njegovo 'poklanjanje' Rijeci smatra teškim previdom Dinamove Uprave.

Inače, Janković ima i naslov prvaka s Dinamom, u sezoni 2020./21. upisao je jedan nastup za Modre, 20-ak minuta protiv Varaždina pa bi mu, osvoji li prvenstvo s Rijekom ove godine, to bio već treći klub s kojim je stigao do naslova prvaka. Janković se vraća u formu, bit će sigurno važan igrač do kraja sezone u Sopićevim postavkama, a na ljeto bi mogao biti i 'vruća roba' na nogometnom tržištu. Podsjetimo, Jankovića je prije nekoliko mjeseci htio ruski Rubin iz Kazanja, no, on nije želio tamo, upravo zbog tog svog karaktera, želio je ostati u Rijeci i boriti se za trofeje, vjerujući da će jednog dana doći i primamljivije ponude. Eto, na ljeto bi one i mogle sletjeti na Rujevicu, Galatasaray je prvi u redu, ali ne i jedini.



Tagovi

Niko JankovićHNK RijekaGalatasarayHNLJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti