Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Turski prvak želi Livaju ovog ljeta, pozvali ga na sastanak idući tjedan

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.05.21. | 13:21

Tandem Livaja-Umut bi i iduće sezone mogao zaigrati zajedno

Marko Livaja sredinom veljače vratio se u Hajduk iz kojeg je otišao kao 17-godišnjak. Već prvim dodirom lopte u debiju na Rujevici vidjelo se da je izvanserijsko pojačanje, a za ovo vrijeme u Hajduku upisao je 13 nastupa, zabio 4 gola i dodao 6 asistencija.

Nije tajna da Livaja ima ugovor samo do ljeta i da mnogi klubovi stoje u redu za dovođenje napadača. Hajduk će teško ponuditi bolje financijske uvjete i zadržati ga, a toga su svjesni i turski klubovi koji se najviše 'udvaraju' Livaji. Bilo je interese i iz grčke, ali Livaja ima klauzulu s bivšim klubom AEK-om da u naredne dvije godine neće potpisati nijednim od njihovih rivala.


Prvi u redu je Bešiktaš koji je jučer u dramatičnoj završnici prvenstva postao turski prvak po prvi put od 2017. godine uz veliki doprinos Domagoja Vide , koji je jučer zabio u pobjedi. Prema informacijama turskog Timeturka, Crno-bijeli su pokrenuli incijativu oko dovođenja hrvatskog napadača. Naveli su da je uprava Bešiktaša pozvala Livaju na sastanak preko video poziva već idućeg tjedna na kojem bi razgovarali o uvjetima prelaska u Tursku.


Nije na odmet Turcima i dobra suradnja Livaje i Umuta Nayira, napadača turskog kluba na posudbi u Hajduku, pa je pretpostavka da bi mogli iduće sezone ponovno gledati ovaj tandem samo u Super Lig umjesto u HNL-u.


Podsjetimo, već ranije Turci su najavili povratak Nayira s posudbe iz Splita kojem prema zadnjem intervjuu ne bi smetala i još jedna sezona u Hajduku. Livaja je u zadnjem intervjuu rekao da bi volio dočekati navijače na tribinama, a to bi značilo i ostanak u Hajduku. Međutim, uvjeti koje nudi Bešiktaš od financija do Lige prvaka su nešto čemu Bili ne mogu parirati u ovom trenutku.



Tagovi

Marko LivajaSuper LigBesiktasHajdukUmut Nayir

Ostale Vijesti