REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

Ludnica u Turskoj: Vida zabio u pobjedi Bešiktaša za titulu prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.05.21. | 21:43

Tri kluba vodila su borbu za prvaka do zadnjeg kola

Do posljednjeg kola vodila se borba za naslov Super Lig između istambulskih klubova Bešiktaša, Galatasaraya i Fenerbahčea, a na kraju je prvak postao klub Domagoja Vide. Po prvi put u povijesti sva tri kluba imala su priliku postati prvaci sve do zadnjeg kola, a Bešiktaš je uspio obraniti prednost na vrhu tablice.


 Borba je bila praktički do konačnog sučeva zvižduka jer je Galatasaray bio prvak do 69. minute susreta Goztepea i Bešiktaša dok gosti nisu okrenuli. Na kraju je Bešiktaš slavio, iako su imali jednaku gol razliku, zbog boljeg međusobrnog omjera i to gola u gostima. Na stadionu Bešiktaša bilo je 2:0 za domaćine, dok je na stadionu Galatasaraya bilo 3:1 za domaće.

Bešiktaš je slavio u zadnjem kolu s 2:1 u gostima kod Goztepea. Domagoj Vida postigao je vodeći zgoditak u 10. minuti, a domaći su izjednačili u 24. golom Ozturka. Pobjedu turskom velikanu i gol za titulu zabio je Ghezzal u 69. minuti.

Pogodak Vide pogledajte OVDJE.


Čekao se kraj utakmice u kojoj je Galata slavila s 3:1 protiv Yeni Malatyaspora pa je slavlje Vide i društva moglo početi .

U trećem susretu Fener je u gostima kod Kayserispora slavio s 2:1

Ovo je prvi trofej Vide u Bešiktašu i prvi trofej kluba od 2017. godine.


Ostale Vijesti