Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Turski mediji: Livaković je odbio Galatasaray, jer ide u Španjolsku! Tamo se za njega bore dva kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 11:45

Dinamov vratar i kapetan još nije potpisao novi ugovor, a o njegovom ljetnom transferu priča se na svim meridijanima

Turski mediji, volimo to uvijek naglasiti, često znaju 'bombardirati' više nego drugi, stoga nihove ekskluzive treba uvijek uzeti s rezervom. Tako su nedavno napisali da je Dominik Livaković pristao na ponudu Galatasarayja i da dolazi u Istanbul, da je transfer, praktični, riješen, da je dogovorena i odšteta od 10 milijuna eura. To se ubrzo pokazalo netočnim, iako su Turci, navodno, upoznali i Dinamo i Livakovića sa svojim namjerama, priča se nije pomakla od obične glasine. No, sad dio turskih medija donosi sasvim suprotnu priču. Naslov je jednako bombastičan: "Gotovo je, Livaković je odlučio!", ali nastavak teksta otkriva da je 'odlučio odbiti Galatasaray, jer odlazi u Španjolsku." Presudila je, pišu Turci, Livakovićeva želja da igra u jednoj od liga Petice.

A iz Španjolske i tamošnjih medija stiže vijest da su u borbi za Dominika Livakovića dva kluba, jedan je otprije poznat, to je Villarreal. U momčadi Žute podmornice dva su vratara, jedan premlad (21), Jörgensen, drugi prestar (40), Reina i Villarrealu treba golman upravo Livakovićevih godina i kvalitete. Međutim, sad se u priču uključio još jedan klub - Real Sociedad! Klub iz San Sebastiana igra odličnu sezonu, trenutno je četvrti, u borbi za Ligu prvaka, ima četiri boda više od šestoplasiranog Villarreala i mogao bi biti vrlo privlačna nogometna destinacija Livakoviću naredne sezone. Ono što je minu Sociedada u odnosu na Villarreal, tamo Livaković ne bi imao zajamčeno mjesto prvog vratara, jer, u klubu su zadovoljni njegovim vršnjakom Alexom Remirom, koji je ove sezone propustio tek jednu utakmicu i za kojeg se još ne zna hoće li ga Sociedad na ljeto prodati. Dakle, situacija u tom baskijskom klubu nije još uvijek čista, dok je u Villarrealu jasno, dođe li Livaković, bit će prvi vratar. Opet, Sociedadov adut mogla bi biti Liga prvaka, plasira li se u to natjecanje.

Inače, čitavo vrijeme u Maksimiru traju razgovori i iščekivanje, hoće li Livaković (kao i Petković) potpisati novi ugovor s Modrima. Zasad odluke nema, ovaj aktualni mu traje do ljeta 2024. što, također, može biti iznozemnim klubovima prilika da pokušaju sniziti cijenu transfera. Poznato je da Livaković ima u ugovoru izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura, no, ako uđe u zadnju godinu ugovora, nadaju se 'prosci', Dinamo bi mogao smanjiti apetite. U svakom slučaju, o Livakoviću se opet počelo intenzivno pričati na nogometnom tržištu, izvjesno je da će na ljeto otići iz Dinama.



Tagovi

Dominik LivakovićGNK DinamoIgor BišćanVillarrealReal SociedadGalatasarayHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti