Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Turci opet 'prodali' Petkovića u Trabzonspor. Opet su požurili, dogovora još nema na vidiku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 12:45

Ovog puta idu turski mediji toliko daleko da pišu kako će Petković idućih dana potpisati trogodišnji ugovor. No, u Dinamu se i dalje čude takvim napisima

Svako malo turski mediji unesu nemir nekim svojim informacijama, ovog ljeta kontinuirano ga unose u Dinamo i među njegove navijače. Prvo je Livaković bio korak do Fenerbahcea, zatim je već sjeo u avion za Istanbul na potpis ugovora, onda je Nenad Bjelica dogovorio transfer Luke Ivanušeca, potom je aktualan postao Bruno Petković. Za kojega je Bjelica priznao da bi ga želio vidjeti u Trabzonsporu, ali da će ga biti vrlo teško dovesti, jer ga Dinamo ne žele pustiti za svote, koje je spreman ponuditi turski klub. A tu se pričalo o dva milijuna eura, Dinamo je navodno tražio najmanje četiri, iako je s više strana, a prvenstveno iz Dinama, da nikakva ponuda nikad nije niti sletjela u Maksimir.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I dobro, takve se priče u prijelaznom roku slušaju diljem svijeta, negdje više, negdje manje, negdje točnije, negdje nimalo točne. No, nakon što su nekoliko dana pustili Dinamo na miru i 'ohladili' se od 'bombardiranja', u subotu su otišli korak dalje. Državna televizija TRT, a nakon nje i ugledni (trebao bi biti) Miliyet, objavili su da je Trabzonspor sve dogovorio s Dinamom i da će Petković uskoro postati igrač tog turskog kluba. Navode Turci dalje da su se Trabzonspor i Dinamo našli na tri milijuna eura plus bonusi i da će Petković uskoro potpisati trogodišnji ugovor. E sad, jedno je pisati o nekakvom interesu, koji doista postoji, a sasvim je drugo proglasiti posao gotovim, praktički završenim. Za to ipak treba imati čvrste argumente.

Međutim, prema našim informacijama, s više strana, u toj priči nema apsolutno ništa novoga. Kamo li da je postignut dogovor i da je transfer već gotov. Štoviše, u Dinamu se čude odakle takve informacije, čude se takvim napisima i poručuju da se doista zadnjih dana nije dogodilo ništa, ali baš ništa krucijalno. OK, možda Bjelica i Trabzonspor idućih dana uistinu krenu u pravu akciju, možda su Turci nakon Petkovićeva gola i odlične partije u polufinalu Lige nacija, odlučili malo pojačati izdatak za Dinamova napadača pa ga uistinu na kraju uspiju dovesti, sve je to moguće, prijelazni rok još dugo traje. A znamo da Petković još uvijek nije i po svemu sudeći neće potpisati novi ugovor s Dinamom, dok mu ovaj istječe idućeg ljeta. Ali, da je sad išta riješeno, da su Dinamo i Petković pristali na transfer i da je on, praktički, već na putu za Tursku, to doista nije točno. Opet su Turci požurili, ali dogovora u ovom trenutku još nema na vidiku. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoTrabzonsporNenad BjelicaBruno Petković

Ostale Vijesti