REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Tudor uoči Tottenhama: “Nismo htjeli trenirati u Londonu da nas Conte ne špijunira, od njega sam u mladosti puno naučio”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.09.22. | 08:17

Trener Marseillea prvo se šalio, a potom ozbiljno govorio o bivšem suigraču iz Juventusa

Igor Tudor večeras debitira u Ligi prvaka kao trener. Njegov Olympique Marseille gostuje kod Tottenhama u Londonu, a 44-godišnji Splićanin se na konferenciji za medije uoči utakmice 1. kola skupine D našalio kako je njegova momčad odbila trenirati na stadionu domaćina zbog Antonija Contea i Fabija Paraticija.

Upitan u utorak navečer zašto je OM odlučio ne trenirati u Londonu, Tudor je rekao:

"Tako smo odlučili jer mislimo da je to bolja opcija. Mogli smo se bolje pripremiti jutros jer ovdje ne bismo imali puno vremena za pripremu utakmice. Jer ako ovdje pripremamo trening, Antonio će vidjeti sve što spremamo i direktor Paratici iz Juventusa, oni će biti tamo s kamerom! Zato je bilo bolje pripremiti se jutros u Marseilleu”, kazao je Tušo, koji je igrao s Conteom u Juventusu te stoga dodao:

"Antonija poznajem kao ljudsko biće, kao osobu. Kad sam došao u Juventus imao sam samo 20 godina i našao sam svlačionicu s igračima poput njega, Ferrare, Montera, Del Piera. Igrače koji imaju vrijednost, ne samo kao igrači, već i kao osobe. On je bio jedan od tipova koji je uvijek bio uzoran, ne govorom, već svojim ponašanjem. Na kraju, najbolji način da ste uzor je ponašati se na pravi način”.

Nije to, međutim, bilo jedino Tudorovo iskustvo s Conteom:

"Kasnije sam ga dobio kao pomoćnog trenera kad sam otišao igrati u Sienu, bio mi je pomoćni trener tamo jednu godinu. Onda nakon što sam i sam počeo pokušavati biti trener, on je prvi put bio u Juventusu. Dopustio mi je da gledam sve treninge kroz jedan tjedan i puno sam od njega naučio”.

Conte je u međuvremenu napravio međunarodnu karijeru, bio prvak Engleske s Chelseajem, a sada pokušava isto sa Spursima, angažirao je ljetos i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, za kojeg se očekuje da će biti u prvih 11.

"Sad je Conte jedan od najboljih na svijetu. Mi treneri smo tu, ali mislim da uvijek odlučuju igrači. Oni su protagonisti i na kraju su oni ti koji će odlučiti utakmicu", poručio je Tudor.

Utakmica Tottenham – Marseille igra se u Londonu od 21 sat (Arenasport).

Skupina D

E. Frankfurt – Sporting 18.45

Tottenham – Marseille 21.00


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Igor TudorAntonio ConteFabio ParaticiOlympique MarseilleMarseilleTottenhamLiga prvaka

Ostale Vijesti