REUTERS/Sarah Meyssonnier
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Mbastična predstava PSG-a, Stara dama spremna za mirovinu, a Jovićević sa Šahtarom kreirao senzaciju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 6min | uto. 06.09.22. | 23:05

Fenomenalna nogometna večer!

Na prvu bismo rekli 'očekuje nas sjajna dvoboj', ali nakon što se malo slegnu emocije i kad prihvatimo da se od stare slave ne živi, prihvatit ćemo da je utakmica PSG-a i Juventusa to ipak nije. Stara dama je pored pariških velemajstora izgledala baš tako kako nadimak kaže – staro. Iluzija je da je Juventus među najboljim momčadima svijeta, čak i da su spremni bili Pogba, Chiesa i ostatak društva koji se posljednje vrijeme druži u klupskoj ambulanti, rezultat teško da bi bio drugačiji. PSG je sila kakva je Juventus nekad bio. Ne tako davno, ali kao da je to bitno…

Haaland je posljednje vrijeme većine nogometnih razgovora. Tek je stigao u Englesku, a već zabija kao na pokretnoj traci. Guardiola je u njemu dobio dodatnu snagu, ali isto tako se ne treba zaboraviti da je tu i Kylian Mbappe. On je – već sada – jedan od najboljih igrača na svijetu, a ono što je pomalo zastrašujuće je da tek kreće. Bremer je trebao paziti Neymara, Bonucci Mbappea, a Danilo Messija. Allegri se odlučio za nešto pragmatičniji pristup, ali ni to mu nije pomoglo. Jednostavno, PSG je trenutno za dva koplja bolji od Juventusa, a konačan rezultat od 2:1 na prikazuje najbolje kakva se utakmica igrala u Parizu.

Već u petoj minuti je Mbappe zabio svojeg prvog na utakmici. Neymar je fenomenalno prebacio statičnu obranu gostiju, Mbappe prošao pored njih poput brzog vlaka i onda sjajnim, silovitim i iznimno preciznim udarcem matirao Perina.

Prvi pogodak Mbappea pogledajte OVDJE

Juventus bi tek povremeno 'konkretnije' prešao centar igrališta, iako su i tada PSG-ovi nogometaši djelovali kao da se osjećaju veoma ugodno. Jedinu priliku na utakmici propustio je realizirati Milik u 19. minuti nakon što ga je sjajnim ubačajem pronašao Cuardado, ali poput mačke se bacio Gianluigi Donnarumma i u konačnici obranio njegov pokušaj. U nastavku akcije je Vlahović probao petom, ali bilo je to potpuno neopasno.

Tri minute kasnije je domaćin povećao svoje vodstvo. Ponovno je Mbappe bio strijelac, ovaj put nakon sjajnog duplog pasa s Hakimijem, a Perin je paradom samo 'uljepšao' pogodak francuskog napadača. Do kraja prvog poluvremena rezultat se više nije mijenjao, čime gosti mogu biti jako zadovoljni.

Drugi pogodak Mbappea pogledajte OVDJE

No, u nastavku smo vidjeli malo bolji Juve. Naročito u prvih 15-ak minuta. Dojam je kao da su se domaći nogometaši suviše opustili, a gosti to, u sebi svojstvenom stilu, kazne. I to skoro pa ni iz čega. Igrala se 53. minuta, Juventus je došao do prvog kornera i odmah poentirao. Kostić je ubacio, Donnarruma krenuo pa stao, lopta je otišla skroz prema drugoj vratnici gdje je bio McKennie koji je ušao u igru u nastavku, a američki veznjak glavom je lako poentirao u praznu mrežu nakon što je Donnarumma 'zaplivao u nepoznato'.

Taj pogodak je podigao samopouzdanje gostiju, a tri minute kasnije malo je nedostajalo da dođu do poravnanja. No, Donnarruma dao, Donnarruma uzeo! Vlahović je tukao glavom, ali talijanski vratar je fenomenalnom reakcijom obranio njegov udarac. To kao da je bio kraj nadanja Juventusa, jer nakon toga je domaćin ponovno zagospodario terenom. U 59. i 64. minuti je Mbappe bio blizu da kompletira hat-trick, ali je u oba navrata bio umalo neprecizan.

Perin je sjajno obranio udarac Neymara u 89., a onda i Mbappea u 90. minut pa će tako rezultat ove utakmice malo 'varati'. PSG je bio sjajan, a Stara dama se, usprkos porazu, može sretna vratiti u Torino.

Od ostalih utakmica istaknimo naglasimo kako su Građani uživali u izletu u Andaluziji (0:4). Haaland (2) i Foden i Dias su zabijali, s tim da je za treći pogodak Foden asistirao norveškom stroju za golove. Bila je to ogled mačke i miša, a svakako će svojim debijem u novom klubu biti zadovoljan i 27-godišnji švicarski stoper Manuel Akanji koji je posljednjeg dana prijelaznog roka stigao u Manchester iz BVB-a za 17.5 milijuna eura.

Inače, otkako je stigao u klub, Haalandu je ovo bio 12. pogodak u osam nastupa. Iako 60 milijuna eura nije malo, jednog dana bi se o tome moglo pričati kao o 'kikirikiju' kad se zna što se za njega dobilo.

Real Madrid nije našao ravnopravnog suparnika u Celticu. Iako su Škoti bili puni samopouzdanja nakon što su razbili najvećeg rivala s visokih 4:0 u Old Firmu, Real Madrid je na kraju u Glasgowu odradio malo jači trening. Slavili su rezultatom 3:0, istim kojim je Borussija Dortmund svladala Kopenhagen na domaćem terenu pa su tako te dvije momčadi izjednačene na vrhu u Skupini G.

Jedan od pogodaka zabio je Luka Modrić, o čemu ste već mogli čitati na Germanijaku.

Inače, sjajan pogodak postigao je i Eden Hazard, a istog možete pogledati OVDJE

Spomenimo i 'onu drugu' utakmicu Skupine E u kojoj će Dinamo narednih osam dana biti vodeća momčad. Red Bull Salzburg je bez Sučića dočekao Milan. Šimić je kod domaćina ostao na klupi, Rebić nije ni putovao u Mozartov grad, a konačan rezultat bio je 1:1.

Okafor je nakon dodavanja Fernanda u 28. minuti doveo domaćina u vodstvo, da bi onda Saelemaekers 12 minuta kasnije na dodavanje Leaa vratio stvari na početak.

Pogodak za 1:0 pogledajte OVDJE

Pogodak belgijskog veznjaka za izjednačenje i konačan rezultat pogledajte OVDJE

Obje momčadi su imale svoje prilike, ali Milan je bio bliži pobjedi. Leao je u 94. minuti pogodio vratnicu, ali božica Fortuna pomilovala je Austrijance.

Za kraj valja istaknuti kako je najveću senzaciju dana kreirao Igor Jovićević i njegov Šahtar. Iako su u Leipzig stigli kao potpuni autsajderi, Rudari su na kraju slavili su ogromnih 4:1. Šved i Mudrik odigrali su utakmice života. Prvi je dvaput zabio, a drugi dvaput asistirao, a jednom i sam poslao loptu u mrežu. Gvardiol je ogled odgledao s klupe, Olmo nije konkurirao, dok je kod gostiju od 62. minute na terenu bio Neven Đurasek,

Igor Jovićević večeras slavi – za dvoje! Dinamo je 'njegov klub', sigurno će nazdraviti i u ime pobjede nad Chelseajem, ali ovo što su njegovi Rudari ostvarili u Leipzigu jednako je velika, ako ne čak i veća, senzacija!

Dugo smo čekali na Ligu prvaka i prve utakmice grupne faze sve su samo ne razočarale. 23 pogotka u osam ogleda, bez isključenja i nekih ružnih 'ne nogometnih scena', s pobjedom Dinama, pogotkom Luke Modrića, europskim debijem Muse (ušao u 46. minuti)… Što više čovjek može poželjeti?

Liga prvaka

Utorak, 6. rujna

Skupina E

Dinamo – Chelsea 1:0

RB Salzburg – Milan 1:1

Skupina F

RB Leipzig – Šahtar 1:4

Celtic – Real Madrid 0:3

Skupina G

B. Dortmund – Copenhagen 3:0

Sevilla – Manchester City 0:4

Skupina H

Benfica – Maccabi Haifa 2:0

Paris SG – Juventus 2:1

Srijeda, 7. rujna

Skupina A

Ajax – Glasgow Rangers 18.45

Napoli – Liverpool 21.00

Skupina B

Club Brugge – B. Leverkusen 21.00

Atletico – Porto 21.00

Skupina C

Barcelona – Viktoria Plzen 21.00

Inter – Bayern 21.00

Skupina D

E. Frankfurt – Sporting 18.45

Tottenham – Marseille 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Kylian MbappéIgor JovićevićŠahtarLiga prvaka

Ostale Vijesti