REUTERS/Denis Balibouse
REUTERS/Denis Balibouse

Tudor nije potrošio ništa, Jurić tek 3,5 milijuna, a Milan se isprsio samo prema Crvenoj zvezdi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 11:41

Klubovi prvog ranga talijanskog profesionalnog nogometa, Serie A, kupovali su u siječnju za 174,85 milijuna, a prodavali za 127,40 milijuna, prema podacima s Transfermarkta, pa minus iznosi 47,45 milijuna eura.

Najviše je na Apeninima u netom završenom zimskom prijelaznom roku tržio petoplasirani Juventus, koji kreće u lov za 11 bodova odbjeglim Interom (uz utakmicu manje Nerazzurra) i kupovao je za 97,70 milijuna eura, a prodavao za 29 milijuna. Najveća kupnja bio je centarfor Dušan Vlahović (Fiorentina), 81,60 milijuna, potom defenzivni vezni Denis Zakaria (Borussia M.), točno deset puta manje (8,60 milijuna) te stopper Federico Gatti (Frosinone, ali ostavljen na posudbi do ljeta), 7,50 milijuna. Prodavano je Tottenhamu, čiji je sportski direktor bivši Juventusov, Fabio Paratici, kao i trener Antonio Conte: vezista Bentancura za 19 milijuna, a krilo Dejana Kuluševskog (posudba) za 10 milijuna eura. Minus na računu Stare dame 1. Veljače iznosio je tako 68,70 milijuna eura…

Najveći plus ima, jasno, Fiorentina, koja je za novac dobiven od Vlahovića kupila dva napadača, brazilskog centarfora Arthura Cabrala (Basel) i francusko krilo Jonathana Ikonea (Lille), svakog za po 14 milijuna eura, a došao je na posudbu i poljski strijelac Krzysztof Piatek (Hertha).

Bilanca vodećeg Intera je, zahvaljujući knjigovodstvu, nula eura, samo posudbe i to sve besplatne, dvije ulazne (Caicedo i Gosens), a tri izlazne (Colidio, Satriano, Sensi), no Gosens će na ljeto biti plaćen Atalanti 25 milijuna eura


Bilo je takvih poslova još, u modi su varijante s odgođenom isplatom, obveznom ili uvjetovanom, pa je tako Milan kupio samo 18-godišnjeg Marka Lazetića iz Crvene zvezde (4 milijuna eura), Atalanta samo posuđivala, trenurno za 0 eura, Napoli prodao 30-godišnjeg Konstantinosa Manolasa Olympiacosu za 2,50 milijuna, a Lazio dobio novac samo za Vedata Muriqija (posudba Mallorci za 1,10 milijuna). Nadalje, Roma je posuđivala za novac, Sergio Oliveira (Porto) za 1 miliun, a Ainsley Maitland-Niles (Arsenal) za 500.000, a u suprotnom smjeru Borja Mayoral (Getafe) za 500.000, dogovorene novčane transakcije dogodit će se na ljeto, u novoj fiskalnoj godini.

Verona našeg trenera Igora Tudora također je na nuli, ukupno sedam posudbi, dok je Torino Ivana Jurića kupio samo Dembu Secka, desno krilo SPAL-a, za 3,5 milijuna. Kupovala je i Genoa, koja je za Lukasa Kačavendu s bonusima nudila između šest i osam milijuna eura. Genoa ima nove vlasnike koji su odriješili kesu pa su kupili petoricu igrača za 19,70 milijuna eura, a prodali nisu nikog. Od takozvanih manjih klubova, u minusu je Salernitana, koja je kupila brazilskog vezista Edersona (Corinthias) za 6 milijuna eura.



Tagovi

Serie AGermanijak transferinogometni transferitransferi

Ostale Vijesti