REUTERS
REUTERS

Deset najskupljih: Vlahović rekorder zimskog prijelaznog roka, dvojica u Newcastleu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 09:19

Nije bilo iznenađenja kao proteklog ljeta kad smo vidjeli prijelaze Messija i Ronalda, ali dobro se trgovalo ove zime

Uoči zimskog prijalznog roka mnogi su pakirali kofere Kylianu Mabappeu i Erlingu Haalandu, ali iznenađenja većih u njihovom statusu nije bilo. Bar ne do ljeta. Prema pisanju Bilda, Mbappe je već sve dogovorio s Real Madridom u koji će doći kao slobodan igrač idućeg ljeta, a Haaland još nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

Izostankom njihovih transfera na prvo mjesto zimskog prijelaznog roka kao najskuplji transfer izbio je onaj Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus. Njegove golove Viole su naplatile prema Transfermarktu 81.6 milijuna eura, a srpska gol mašina potpisala je sa Starom damom ugovor na pet godina. Iznos koji je Juve potrošio za njega ujedno je i najveći koji je neki klub potrošio na nekog igrača s područja bivše Jugoslavije.

Odmah iza Vlahovićevog je transfer Ferrana Torresa u Barcelonu. Katalonci su za dojučerašnje krilo Manchester Cityja platili fiksnu odštetu od 55 milijuna eura koju će plaćati na četiri rate. Ima i klauzule u ugovoru na ime kojih transfer može narasti na 65 milijuna eura.

Liverpoolovo dovođenje Luisa Diaza treći je najskuplji transfer ove zime. Redsi su pobijedili ispred Manchester Uniteda i Tottenhama u dovođenju kolumbijskog reprezentativca kojeg su platili 45 milijuna eura. U priču s najskupljima upleo se i Newcastle koji ima popriličan budžet za transfere od dolaska saudijskog kapitala u klub. Ova zima bila je ključna za ojačavanje momčadi koja se trenutno bori za ostanak.

Tako su izbili na četvrto mjesto najskupljih transfera onim Bruna Guimaraesa za 42.1 milijun eura. Defenzivni vezni stiže u Newcastle iz Lyona, a potpisao je sa Svrakama do 2026. godine ugovor. Na petom mjestu mu je novi momčadski kolega Chris Wood, napadač kojeg su za 30 milijuna preoteli Burnleyju s kojim se bore za ostanak u Premier ligi.

Odmah iza njih je i njihov nesuđeni momčadski kolega Lucas Digne koji se odlučio na odlazak u Aston Villu, a Evertonu je plaćeno za njega 30 milijuna eura. Dio tog novca Everton je potrošio na zamjenu za Dignea pa je tako stigao Vitaliy Mykolenko za 23.5 milijuna eura.

Osmo mjesto najskupljih zauzima Yuri Alberto transferom u Zenit iz Internacionala za 20 milijuna eura, a samo milijun manje platili su Spursi Rodriga Bentancura iz Juventusa. Listu deset najskupljih ove zime zaključuje novi Kun Aguero, Julian Alvarez kojeg je Manchester City doveo iz River Platea za 17 milijuna eura


Tagovi

Dušan VlahovićJulian AlvarezLucas DigneRodrigo BentancurFerran TorresErling HaalandKylian MbappéChris Wood

Ostale Vijesti