Luca Rossini/IPA
Luca Rossini/IPA

Tudor je za pomoćnika u Laziju izabrao još jednog Splićanina

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.03.24. | 10:14

Javorčić ima dosta iskustva i uspjeha u Italiji

Igor Tudor sve je dogovorio za preuzimanje Lazija, splitski trener trebao bi u Rimu biti predstavljen idućeg tjedna i povesti ih u borbu za Europu nakon ostavka Maurizija Sarrija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Talijanski mediji pišu da je Tudor pravo rješenje za rimski klub, a donose i vijest da je izabrao svog pomoćnika. Trebao bi to biti još jedan Splićanin, Ivan Javorčić (45), koji ima veliko iskustvo u Italiji gdje živi od 17. godine kada je iz Splita prešao u Bresciju.

Javorčić je izuzetno perspektivan trener, dokazao se najprije u Pro Patriji s kojom je bio amaterski prvak Italije, pa je Sud Tirol uveo u Serie B, a posljednji posao bio mu je u Veneziji.

Tudor i Javorčić su praktički generacija, znaju se od mladih dana iz Splita, pa je tako nekadašnji trener Hajduka posegnuo za kolegom iz istog grada. Ranije je Tudoru stalni pomoćnik bio Hari Vukas, no on je sad na toj funkciji u turskom Kayserisporu.

Javorčić je ambiciozan i studiozan trener, ljubimac talijanske javnosti koji je svugdje imao rezultate, a kao i Tudor ljubitelj sustava 3-5-2, no to tek ostaje za vidjeti hoće biti implementirano u Lazijevu igru.

Trener vratara bit će još jedan Hrvat, Zadranin Tomislav Rogić. (dku)



Tagovi

Ivan JavorčićIgor TudorLazioMaurizio SarriSerie A

Ostale Vijesti