REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Tudor preuzima Lazio!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.03.24. | 08:33

Momčad bi trebao preuzeti nakon subotnjeg dvoboja s Frosinoneom

Nakon što je Maurizio Sarri u utorak podnio ostavku kao trener Lazija, a nebeskoplavi rimski klub kao privremeno rješenje postavio dotadašnjeg pomoćnika Giovannija Martusciella, kraj tjedna donio je, ako je vjerovati talijanskim insajderima, vijest koja će odjeknuti i s ove strane Jadrana: Igor Tudor preuzima Lazio!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako smo već pisali, otkako je napustio Marseille na kraju prošle sezone, Tudor je u potrazi za novim angažmanom. U jednom je trenutku djelovalo kako će gotovo pa sigurno postati novi trener Besiktasa, ali njegova je primarna želja bila vratiti se u Italiju pa se tako dogovor nije postigao. Iako, u Istanbulu su ga čekali otvorenih ruku! Koketirao je potom i Napolijem, ali De Laurentiis je ipak procijenio kako mu treba netko malo 'mekši' pa je tako na kraju povjerenje dao Francescu Calzoni koji je je u dva navrata bio dio Napolija (oba puta kao pomoćni trener).

Tudor je po odlasku iz Marseillea shvatio ne mora prihvatiti prvu ponudu, ali da ne smije ni predugo čekati, u nogometu se stvari brzo zaboravljaju. Bivši igrač Juventusa se u društvu svog agenta i nekadašnjeg suigrača Anthonyja Šerića u četvrtak navečrr sastao s Marianom Fabianijem, sportskim direktorom Lazija te predsjednikom kluba Claudiom Lotitom. Kako javlja Fabrizio Romano, Tudor je spreman potpisati ugovor do 2025. s opcijom za još jednu sezonu, trenutno se rješava papirologija, službena objava moguća je do kraja dana.

U Serie A, vodeći Udinese i Hellas Veronu, Tudor je kao glavni trener skupio 23 pobjede, 16 remija i 20 poraza, a zanimljivo je kako mu je posljednja utakmica u talijanskom prvenstvu bila – baš protiv Lazija i baš protiv Sarrija (3-3, 38. kolo sezone 21./22.)! I to na Olimpicu!

Lazio u subotu gostuje kod obližnjeg Frosinonea, a vjerojatno će 45-godišnji Splićanin momčad preuzeti nakon toga kad slijedi dvotjedna stanka.



Tagovi

Igor TudorLazioMaurizio SarriSerie A

Ostale Vijesti