Foto: Action Images
Foto: Action Images

Tuchel: "Jorginho zaslužuje Zlatnu loptu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 19:31

Ne prestaju stizati reakcije nakon objave popisa za Ballon d'Or, a zanimljivu izjavu dao je Karim Benzema

U tri je mjeseca osvojio Ligu prvaka, Europsko prvenstvo i Superkup. Talijanski reprezentativac i član Chelseaja Jorginho jedan je od kandidata za ovogodišnje izdanje nagrade Ballon d'Or, popularnu Zlatnu loptu. A sada ga je podržao i trener Bluesa Thomas Tuchel.

"Jorginho zaslužuje osvojiti Ballon d'Or. On je jako inteligentan igrač i čast mi je biti njegovim trenerom. Ima sjajnu viziju. Za mene individualne nagrade nemaju veliki značaj, nemoguće je napraviti pravu usporedbu između igrača različitih pozicija i uloga. Jorginho je sjajna osoba i odličan igrač, ali to (nagrada, op. a.) nije najvažnija stvar", zaključio je Nijemac.

29-godišnjak rođen u Brazilu prošle je sezone u 43 nastupa u dresu kluba zabio osam pogodaka i dodao dvije asistencije, dok je na Euru za Azzurre odigrao svih sedam utakmica, uključujući i finale u kojem su nakon izvođenja kaznenih udaraca porazili Engleze i podigli trofej.

Zanimljiva je i reakcija Karima Benzeme nakon što je saznao da je nominiran za Zlatnu loptu. 33-godišnji napadač Reala izjavio je kako mu je osvajanje nagrade san od malih nogu.

"Odmalena sam sanjao o osvajanju Zlatne lopte, to je san koji svi mi nogometaši imamo. Istina je da je najvažnija momčad, ali kada pomognete svojoj momčadi da pobijedi, kada igrate dobro i postignete puno golova, sljedeće što morate imati na umu je Zlatna lopta. Zato ću učiniti sve što mogu i trudit ću se što je više moguće kako bih ju, nadam se, jednog dana osvojio i ostvario san koji sam sanjao od djetinjstva", rekao je Benzegoal.

Francuski reprezentativac je u dresu Madriđana prošle sezone u 46 nastupa stigao do 30 zgoditaka te devet asistencija, a na proteklom je Euru zabio četiri pogotka, dva Portugalu i dva Švicarskoj, ali su ih upravo Švicarci u konačnici izbacili s natjecanja.



Tagovi

svijetJorginhoKarim BenzemaThomas TuchelZlatna lopta

Ostale Vijesti