Simultanka Coutinha - tri gola i dvije asistencije u pobjedi Bavaraca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.12.19. | 17:29

Rijetko viđena simultanka jednog igrača kao ona večerašnja u režiji novopridošlog Brazilca.

 

Bayern je u ranijem rasporedu Bundeslige uvjerljivo svladao Werder Bremen sa 6:1 i tako nastavio pobjednički pohod na svim frontovima.

Gosti sa sjevera poveli su u 24. minuti. Davy Klaasen je duboko sa svoje polovice dao loptu za Milota Rašicu malo prije centra. On je odmah prvim dodirom dao si for i upustio se u puni trk s Boatengom. Odlično kontrolirajući loptu, stigao je na nekih 20-ak metara, opalio, i odlično smjestio loptu pod prečku Neuerovog gola. Odličan pogodak kosovskog internacionalca, koji u 14 utakmica ima osam golova i pet asistencija.

 

 

Bayern je maksimalno primirio svoje navijače već prije odlaska na pauzu. 45. je minuta, Joshua Kimmich daje loptu po desnoj strani kojom izbacuje Sergea Gnarbyja nadomak gola malo iskosa. Golman Werdera Pavlenka izlazi s crte, no mladi krilni napadač dolazi do lopte prije njega i šalje loptu na drugu stativu, gdje Coutinhu nije bio problem proslijediti loptu u praznu mrežu iz ''point blank'' blizine.

 

 

Sudav Robert Schröder označio je dvije minute nadoknade. No kako to često biva od novih naputaka sucima, igralo se i nešto dulje od označenog vremena, te je upravo unutar njega Bayern došao do vodstva. Coutinho je odlično primio loptu na 40-ak metar od gola, iskontrolirao je, te odlično zadigao čime je izbacio Roberta Lewandowskog u stopostotnu priliku. Vjerojatno najbolji centralni napadač današnjice ovu priliku ne propušta, iako je Pavlenka bio blizu obrani.

 

 

U 63. minuti je 3:1. David Alaba dao je loptu za Coutinha u izglednoj situaciji, a Brazilac fantastičnim, nadahnutim lobom diže razliku u golovima na dva.

 

 

Bayern ne staje. U 72. minuti lijepu akciju zaključuje Lewandowski nakon što je završno dodavanje bilo djelo Thomasa Müllera.

 

 

Već u 75. je 5:1. Veoma danas inspirirani Coutinho ulazi u šesnaesterac i uzima loptu u prostor, koju pak pretvara u povratnu, i to takvu da Thomasu Mülleru nije bio nikakav problem proslijediti loptu u mrežu. Druga asistencija Bayernove desetke.

 

 

Nedvojbeni igrač utakmice, Phillipe Coutinho, kompletira hat-trick, fantastičnim udarcem iskosa, koji nas je nevjerojatno podsjetio na gol istog igrača u utakmici Brazila i Švicarske na zadnjem Svjetskom prvenstvu.

 

 

Bayern se, barem privremeno, digao na četvrto mjesto sa 27 bodova. Werder je 15. sa 14 bodova, i jedno je mjesto iznad zone ispadanja.

Borussia Dortmund uvjerljivo je slavila nad Mainzom u gosttima. Utakmica je završila 0:4.

Gosti iz Dortmunda dolaze u vodstvo u 32. minuti. Thorgan Hazard iskosa šalje ubačaj u srce kaznenog prostora. Lopta biva odbijena, ali samo na nogu kapetana BVB-a Marca Reusa, koji tu priliku ne propušta i smješta loptu u kut gola Mainza. Golman Werdera

 

 

Slično kao i Bayern, Borussia se dala u blitzkrieg. 66. je minuta, Dan-Axel Zagadou je na lijevoj strani napada i upućuje kratku loptu prema sredini. Tamo je dočekuje Jadon Sancho i pomalo nonšalantnim udarcem matira Zentnera, iako je dotični bio blizu da taj udarac obrani.

 

 

0:3 je već u 69. minuti. Thorgan Hazard je u kontri dobio upotrebljivu loptu od Reusa, pucao silovito, a lopta je prošla još jednom kroz ruke gostujućeg golmana ravno u mrežu.

 

 

Konačnih 0:4 djelo je Nica Schulza. Axel Witsel poveo je polukontru, dao do Sancha, a on lijevo do lijevog bočnog s brojem 14, a on postiže krajnji rezultat.

 

 

Dortmund je nakon današnjeg dana na trećem mjestu s 29 bodova, dok je Mainz na 14. s 15. U sljedećem kolu čeka nas derbi između RB Leipziga i Borussije Dortmund.

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BayernBorussia DortmundBundesligaWerderMainzCoutinho

Ostale Vijesti