Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Trening Hajduka: Nikola Kalinić niže krugove jer ga doziraju, jedino Pukštasu nije hladno, Mikanoviću pošteda par dana

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 13:30

Bijeli vježbaju u Umagu, idući susret igraju u srijedu u Kopru

Bijeli su dan nakon pobjede nad MOL Fehervarom imali jutarnji trening u svojoj bazi na terenu broj 4 Sporstskog centra koji ima čak 11 igrališta. Put do terena i uokolo njega ukrašen je Hajdukovim zastavama koje se njišu na blagom povjetarcu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pod paskom trenera Mislava Karoglana i njegovih pomoćnika radili su na unaprjeđenju nekih faza igre, nije bilo velike trke dan nakon utakmice, a sve se bilježi kamerom u dronu koji nadlijeće teren.

Poslije ima vremena za analizu i ukazivanje na detalje, jer sve se pomno bilježi. Hajduk je maksimalno fokusiran na ostvarenje cilja koji se zove titula, a sa osam golova u dvije utakmice poslao je poruku konkurenciji koliko je ozbiljan.

Nije trenirao Dino Mikanović koji je dobio poštedu par dana zbog udarca u koljeno koji je dobio protiv Mađara, nije ništa strašno, ali zahtijeva kraću stanku jer boli. Lovre Kalinić koji nije nastupio protiv Fehervara normalno je trenirao.

Njegov prezimanjek Nikola Kalinić, koji je upisao povratnički gol, radio je odvojeno nizao krugove oko igrališta s kraćim stankama, a društvo mu je pravio i Josip Elez. Nikolu Kalinića u Hajduku dozirao nakon dulje stanke prije povratka, kako dugo do ovih priprema nije bio u momčadskom treningu, mora se oprezeno. Cilj je da njegov dolazak natrag ispuni svrhu, te da bude spreman pomoći momčadi. U ovom trenutku nitko ne može reći koliko će minuta dobiti protiv Rijeke 28. veljače u Jadranskom derbiju, no skala napora koji je u stanju izdržati s vremenom će se povećavati.

Nekoliko navijača, očeva s djecom iz Istre gledalo je trening iza ograde, a trener Karoglan je pazio da ekipa Nove TV koje je došla do Umaga na vrijeme ugasi svoju kameru prije nego što počne s taktičkim detaljima.

Odmah se radilo s loptom u dvije grupe, onu s Markom Livajom je vodio Karoglan sa svojim pomoćnikom Goranom Karoglanom, dok su u drugoj bili Dragan Blatnjak i Jure Ivanković. Kod Karoglana je bio i Rokas Pukštas kojemu jedinom na temperatauri od sedam stupnjeva nije bilo hladno, on je bio u kratkim rukavima, svi ostali u dugim te poneki s kapama, jer nikad se ne zna kad može zapuhati vjetar.

Dvije pobjede koje je Hajduku ostvario zato su mu vjetar u leđa za sve što slijedi u nastavku prvenstva. Bit će do srijede kada je utakmica u Kopru dovoljno još treninga i uigravanja, a vidjet ćemo kako će trener rasporediti minutažu u tom susretu.



Tagovi

HajdukNikola KalinićMislav KaroglanMarko LivajaRokas PukštasLovre KalinićDino MikanovićpripremeUmagHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti