Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajdukov optimizam je opravdan, Bijeli imaju kadar za ostati na prvom mjestu, ali i prostora za napredak

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.01.24. | 08:01

Osam golova Bijeli su postigli u dva susreta u Umagu, pripreme idu po planu, zabijaju različiti strijelci

U Umagu Hajduk nastavlja oduševljavati efikasnošću, jer nakon što su pobijedili Aluminij 3-0, u drugoj pripremnoj utakmici slavili su nad MOL Fehervarom s visokih 5-2. Pokazuje se da trener Mislav Karoglan ima raznovrstan arsenal u završnici za pobjeđivanje protivnika s različitim stilovima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Uostalom tome i služe pripreme, Hajduk radi vrlo dobro, premda je u osvrtu na utakmicu pomoćni trener Jure Ivanković istaknuo da ima prostora za napredak te da se mora raditi na ispravljanju nekih stvari. Međutim, kako tražiti dlaku u jajetu nakon tako uvjerljive pobjede i puno posebnosti odnosno zanimljivosti.

Da Marko Livaja svojom kvalitetom otvara utakmice, nije ništa novo, njegov pogodak donio je 1-1 nakon što su Mađari izneneđujuće poveli. Kasnije je Fahd Moufi na asistenciju Filipa Krovinovića doveo Bijele zasluženo u vodstvo. Bio mu je to prvijenac u bijelom dresu, nakon što je u prvom susretu igrali lijevog beka, ponovno se vratio na prirodnu poziciju na desnoj strani i stigao zabiti što će mu dobro doći za samopouzdanja.

U strijelce se upisao Nikola Kalinić nakon dugog vremena, već u drugoj utakmici poslije povratka dovoljno mu je bilo pola sata u igri u maratonskoj utakmici od 120 minuta da zabije i pokaže kakav je kralj kaznenog prostora i kako dobro koristi i najmanju mogućnost. Snašao se majstorski u petercu i što se njega tiče sve ide po planu, dobivat će sve veću minutažu, jer stručni stožer ga dobro dozira kako bi ga doveo u što bolju formu.

Njegov povratnički pogodak donio je ovacije dvjestotinjak navijača okupljenih oko igrališta broj četiri u Sportskom centru u Umagu. Pljeskalo se i uzvikivalo njegovo ime. Malo treba navijačima da ih se natjera u još veću vjeru da Bijeli koji su vodeći na tablici mogu tu i ostati. Nisu pripreme mjerilo, već će to biti susreti s Rijekom doma i Osijekom u gostima kada se nastavi prvenstvo.

I drugi novi igrač ovaj put u novoj ulozi lijevog krila pokazao je koliko je opasan iz prekida, Laszlo Kleinheisler jer je dao niz upotrebljivih lopti. No, stručni stožer smatra da mu treba još vremena kako bi pohvatao automatizme u Hajdukovoj igri. Mađar je u u nešto više od dva poluvremena pokazao da je odličan potez njegovo dovođenje, te će i on kao i Kalinić, pa možda i više, dati u igri Bijeli za ostvarenje cilja.

Posebna priča je pogodak Aleksandra Trajkovskog, nekada svjetski poznatog igrača po pogotku kojim je Talijanima uskratio plasman na veliko natjecanje. Nije ga bilo u završnici polusezone, imao je problema s nezaliječenim listom noge, no sada je u potpunosti zdrav, zaigrao je drugih 60 minuta kao povučeni napadač koji izvodi prekide i to je napravio savršeno. Zabio je izravno iz kornera, premda je sam kasnije priznao da mu je pomogao malo i vjetar, ali dobiio je i vjetar u leđa za ono što slijedi u nastavku prvenstva gdje će i njegova pomoć biti potrebna u širini kadra s kojim se Hajduk namjerava boriti za titulu.

Lijevog beka, upražnjeno mjesto izostanko Ismaela Dialla i Darija Melnjaka, ovaj put je okupirao Niko Sigur i bio više nego solidan, tako da sada osim Moufija Karoglan i u njemu ima opciju za tu poziciju protiv Rijeke ne dođe li neki novi igrač.

Za kraj se treba osvrnuti i na Hajdukovu mladost iz Akademije koja dobiva svoje minute pa je tako 16-godišnji Bruno Durdov postigao prvi gol za seniore. Njegovoj sreći nije bilo kraja, Kaštelanin je na putu da postane jedan od projekata Bijelih u budućnosti, baš kao i Noa Skoko, sin legendarnog Hajdukovog igrača Josipa, australskog reprezentativca u svoje vrijeme koji je na Poljudu ostavio dubok trag.

Zanimljiv podatak je da dvojicu strijelaca Durdova i Kalinića dijeli razlika od 20 godina, Hajduk ima iskustvo i mladost koja se želi nametnuti za budućnost.

Sada će se ponovno raditi na uigravanju, slijede treninzi do srijede kada se igra s Koprom, gdje će Bijeli pokušati nastaviti seriju dobrih igara koja budi optimizam kod navijača. Ima ih i u Istri na svakom koraku, pa će tako Zvonimir Šarlja i Ivan Lučić ove subote skoknuti kao gosti na Bilu noć u Puli.



Tagovi

HajdukpripremeUmagMol FehervarMarko LivajaFahd MoufiLaszlo KleinheislerNikola KalinićAleksandar TrajkovskiBruno DurdovJadranski derbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti