Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Trener Evertona bijesan zbog kaznenog udarca: "To je farsa!"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 09:15

Manchester City je preokrenuo rezultat protiv Evertona u srijedu navečer na Goodison parku pogotkom iz kaznenog udarca za kojeg je menadžer Toffeesa Sean Dyche jedva mogao vjerovati da je dosuđen

Trener Evertona, Sean Dyche, bio je uzbuđen nakon poraza Toffeesa kod kuće 1-3 od Manchster Cityja nakon kontroverzne odluke o kaznenom udarcu pri 1-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegova momčad dočekala je aktualne prvake na Goodison Parku s ciljem prirediti iznenađenje u pokušaju da pojača vlastite nade u opstanak u Premier ligi, s obzirom na 10-bodovnu kaznu. Stvari su krenule idealno nakon što je Jack Harrison završio brzu akciju i Everton je otišao na poluvrijeme s 1-0.

Nakon utakmice Dyche je kristalno jasno izrazio svoje osjećaje o odluci o kaznenom udarcu koja je okrenula utakmicu u Cityjevu korist. Rekao je za Amazon Prime:

"Možemo raspravljati o penalu cijeli dan. Menadžeri su na pozivima Zooma rekli da je to farsa, ali tim putem se ide”, rekao je strategy Evertona.

"To je bilo potpuno prirodno. On ne podiže ruku da je spasi, on doslovno skače kako bi pokušao blokirati loptu. Kako se to dosuđuje kao jedanaesterac je bizarno u mom svijetu, ali ja mora da sam s druge planete. Večeras je linijski sudac to dosudio i on je 18 metara dalje od glavnog pa ne znam više tko što sudi”.

Nije se Dyche zaustavio:

"Tko zna? Svi menadžeri raspravljaju o tome. Netko treba ustati u jednom trenutku i shvatiti da to ne može biti kazneni udarac jer se on samo baca ispred njega kako bi pokušao blokirati loptu, to je to."

Dyche je nastavio priznavati nedostatke svoje strane, jasno dajući do znanja da smatra da Everton nije uspio odgovoriti na Cityjeve taktičke izmjene u drugom poluvremenu, ali je udvostručio koliko je utjecajna bila kontroverzna odluka o kaznenom udarcu.

"Manchester City je izašao u drugom poluvremenu i igrao više dugim loptama s čime se nismo dobro nosili. U prvom poluvremenu smo bili jako dobri taktički. Imali smo veliku priliku da se vratimo. Kazneni udarac mijenja dojam utakmice, ali kada City dođe u rezultatsku prednost, teško se protiv njih vratiti." (G)



Tagovi

Sean DycheEvertonPremier ligaManchester City

Ostale Vijesti