Trećeligaš izbacio osmerostrukog prvaka Njemačke u kupu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.08.14. | 11:46

Jučer su odigrana četiri susreta njemačkog kupa. Iznenađenje dana pripremio je trećeligaš iz Dresdena.

Dynamo Dresden - nogometna je vijest dana u Njemačkoj! Na domaćem terenu u sklopu prvog kola Njemačkog kupa svladao je nekadašnjeg osmerostrukog prvaka Istočne Njemačke, Schalke, s 2:1. Pogotke za domaćine postigli su Justin Eilers i Nils Teixeira. Schalke je do kraja susreta uspio smanjiti vodstvo preko Joela Matipa, no to nije bilo dovoljno za preokret. Ovo je veliki udarac za momčad iz Gelsenkirchena koja je prošlu sezonu završila kao trećeplasirana ekipa Bundeslige.

Još jedan neizvjestan odigrao se u Cottbusu. Domaći Energie umalo je izbacio HSV, no gosti iz Hamburga uspjeli su se provući kroz jedanaesterce. Energie je pao tek u trećoj fazi susreta. Prvi, regionalni dio, završio je 1-1. Domaćine je u vodstvo iz kaznenog udarca doveo Zeitz, dok je Heiko Westermann 20 minuta prije kraja donio izjednačenje. Jednako je bilo i u produžecima. Prvi su poveli gosti preko Rafaela Van der Vaarta, a Sven Mitchel na radost 22 tisuće navijača u Cottbusu gura Energie prema 'lutriji' jedanaesteraca. Na koncu, presudilo je prvoligaško iskustvo HSV-a. Valja spomenuti kako su za goste iz Hamburga od samog početka susreta nastupili Milan Badelj i Ivo Iličević.

Još je jedan susret odlučen tek kroz jedanaesterce. Offenbach i Ingolstadt nisu bili raspoloženi tijekom 120 minuta susreta koji su završili bez pogodaka. Na kraju su domaćini uzeli puni plijen i plasirali se u 2. kolo Njemačkog kupa. Za goste iz Ingolstadta nije ulazio naš Andre Mijatović.

Utakmica između Heidenheima i Union Berlina završila je unutar regularnog dijela. Heidenheim je slavio u susretu u kojem smo mogli vidjeti tri pogotka. Domaćini su poveli u 53. minuti iz jedanaesterca. Strijelac je bio Schnatterer. Vodstvo su udvostručili u 69. minuti susreta preko Grimaldija, dok je deset minuta poslije zaostatak gostiju iz Berlina smanjio Schönheim. Svih 90 minuta za Union Berlin odigrali su Damir Kreilach i Franjo Punčec.

Njemački kup, 1. kolo:
Dresden – Schalke 2:1 (J. Eilers 24' (pen), N. Teixeira 50'/J. Matip 78')
Cottbus – Hamburger 1:1 (2:3) (M. Zeitz 10' (pen), S. Michel 105'/H. Westermann 70', R. Van der Vaart 96')
Offenbach – Ingolstadt 0:0 (1:0)
Heidenheim – Union Berlin (M. Schnatterer 53', A. Grimaldi 69'/F. Schöheim 79')

(Foto: Action Images)


Tagovi

HSVSchalke

Ostale Vijesti